Nyolc diák meghalt egy általános iskolai lövöldözésben Belgrádban

Nyolc diák meghalt egy általános iskolai lövöldözésben Belgrádban

Rendőrök lezárják a belgrádi Vladislav Ribnikar általános iskolához vezető utcát, miután egy hetedikes tanuló lövöldözött az intézményben 2023. május 3-án (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hetedikes diák kezdett lövöldözni egy belgrádi általános iskolában szerda reggel. Az MTI a szerb belügyminisztérium alapján arról írt, hogy a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. Az ámokfutásban nyolc diák és egy biztonsági őr meghalt, egy tanárnő és további hat gyerek megsebesült és kórházba került.

A lövöldözőt a rendőrök elfogták, akciójának indítéka még ismeretlen. 

A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

Címkék: Belgrád