Hétvégén jöhet a béketárgyalások harmadik fordulója

Hétvégén jöhet a béketárgyalások harmadik fordulója

A béketárgyalások második fordulója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a hétvégére kitűzték az orosz-ukrán tárgyalások harmadik fordulóját – ismertette a német kancellári hivatal a két államfő pénteki telefonbeszélgetése után.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó is erről számolt be, mint mondta: „A harmadik szakaszra holnap vagy holnapután kerülhet sor – folyamatos kapcsolatban vagyunk egymással”. 

A csütörtökön tartott második tárgyalási forduló nem hozott olyan eredményeket, amelyekre Ukrajnának szüksége lett volna – jelentette ki az ukrán tárgyalófél a megbeszélések befejezése után. A civileknek szánt humanitárius folyosókról azonban meg tudtak állapodni. 

Abban is egyetértettek a második forduló végén, hogy gyógyszereket és élelmiszert szállítanak oda, ahol a leghevesebb harcok zajlottak.

Mint ismert, a hét eleji első és a csütörtöki második tárgyalásra is Belaruszban került sor. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban négyszemközti tárgyalásokat kért Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, mondván, hogy ez az egyetlen módja a háború befejezésének, de Putyin ezt elutasította.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!