Több mint harmincan megsérültek, amikor kigyulladt egy lipcsei óriáskerék

Több mint harmincan megsérültek, amikor kigyulladt egy lipcsei óriáskerék

Kigyulladt egy óriáskerék Lipcsében (Fotó: Twitter/Chrissy - satellit_de)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt egy óriáskerék a lipcsei Highfield Fesztiválon, legalább harmincan megsérültek a balesetben – tájékoztatott a német rendőrség szóvivője, Josephine Sader az MTI közlése szerint. Egyelőre nem tudni, miért ütött ki tűz szombaton este kilenc körül az óriáskeréken, mindenesetre a szerkezet szinte teljesen kiégett. Az emberek nagy része könnyebb füstmérgezést szenvedett, négyen viszont megégett, egy pedig esés következtében sérült meg. A hatóságok arról tájékoztattak, hogy négy rendőr is volt a sérültek között. A történteknek eddig két súlyos sérültjéről tudunk. 

A szemtanúk felkavaró élményről számoltak be: az óriáskerék egyszer csak elkezdett gyorsabban forogni, míg az égő gondolák legfelülre nem kerültek, majd „síri csönd állt be”. Az ekkor színpadon álló Ski Aggu rapper az Instagram-oldalán később azt írta, kérték tőle, hogy semmiképp se szakítsa meg a koncertjét, elkerülve egy esetleges tömegpánikot. Elmondása szerint ezt szerencsére sikerült is elkerülni. A Twitteren felvétel is látható ezekről a pillanatokról, és a Reuters is közölt egy videót a tűzről. 

A fesztivált, amelyet a Störmthal-tó mellett rendeztek, nagyjából harmincezren látogatták, a tűzesetet követően pedig körülbelül két órára megszakították.