Ismét rakétázták Kijevet az oroszok

Ismét rakétázták Kijevet az oroszok

Azonosítatlan tárgy maradványai egy robbanás után Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/Mikhail Palinchak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma a déli órákban ismét egész Ukrajna területén légiriadó volt – számolt be számos hírügynökség. A rakéták csapódtak be az ország déli és a keleti területén, illetve Kijeven is. A főváros polgármestere, Vitalij Klicsko a Telegram-csatornáján arról írt, hogy egy infrastrukturális létesítményt ért támadás, ám arról közelebbi információt nem közölt. A riadó alatt arra kérte az embereket, hogy maradjanak biztonságos helyen, húzódjanak az óvóhelyekre.

Később az ukrán igazgatás arról számolt be, hogy a Kijevet ért támadásban hárman veszítették életüket, és legalább hatan megsérültek. Találat ért egy kétemeletes lakóépületet is – írta a német Der Spiegel. Az ukrán UNIAN hírügynökség szerint repülőről indították a Kijevet ért rakétákat.

A hírügynökségek beszámolói szerint robbanásokat lehetett hallani Odessza, Lemberg, Mikolajiv, Poltava és Dnyipropetrovszk városában is.

Oroszország az utóbbi hetekben szisztematikusan támadja az ukrajnai energetikai infrastruktúrát, ezzel jelentős áramkimaradásokat idézve elő az ország területén. Az áramkimaradások egy része tervezett, hogy ezzel kíméljék a hálózatot.

A Kárpátalja.ma hírportál arról számolt be, hogy az infrastrukturális létesítmények ellen indított országos támadás miatt az Ukrenerho állami szolgáltató a vészleállási ütemterv minden szakaszának alkalmazására utasította Kárpátalja megyét.