Júliustól újraindul a Ryanair, és szinte mindenhová repül majd

Júliustól újraindul a Ryanair, és szinte mindenhová repül majd

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július elejétől járatai 40 százalékát újraindítja a Ryanair, amelyek a járványt megelőző útvonalhálózatának 90 százalékát lefedik majd – jelentette be az ír diszkont légitársaság kedd reggel, amelyet a Portfolió szemlézett. Egyes útvonalakon ritkábban repülnek majd.

Mint az összes nagy európai légitársaság, a Ryanair is szinte teljesen leállt a koronavírus-járvány miatt, mindössze napi 30 járatot üzemeltetett március-április során Írország, az Egyesült Királyság és Európa között. A járvány még tart, de már az újraindulást tervezgeti a légitársaság, több versenytársához hasonlóan.

A közleményben azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a fedélzeten lesznek fontos változások. A repülőgépeken az utasoknak és a személyzetnek is kötelező lesz a maszkviselés, és limitált lesz a fedélzeti catering kínálata. Csak előre csomagolt ételeket és italokat lehet kérni, és készpénzben nem lehet majd fizetni. A fedélzeti mosdó használatát az utasoknak egyénileg kérniük kell majd, hogy elkerüljék a sorban állást.