Kijev légitámadástól tart, arra kérnek mindenkit, maradjon otthon

Kijev légitámadástól tart, arra kérnek mindenkit, maradjon otthon

Vitalij Klicsko kijevi polgármester érkezik az 54. nemzetközi biztonságpolitikai konferenciára Münchenben 2018. február 16-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Légi fenyegetést rögzítettek Kijevben – közölte csütörtökön az ukrán főváros vezetése a Telegram üzenetküldő portálon az MTI szerint.

A városi adminisztráció arra kérte a kijevieket, hogy ha bekapcsolnak a szirénák, haladéktalanul menjenek az óvóhelyekre. Vitalij Klicsko kijevi polgármester az Ukrajinszka Pravda hírportálnak hozzátette: jobb, ha most mindenki otthon marad, de aki aggódik, lemehet az óvóhelyre.

Eközben Moszkva csütörtök reggel közölte, hogy semlegesítették az ukrán légvédelmet. Korábban jelezték már, hogy a légvédelmet és a katonai infrastruktúrát támadják, hozzátéve, hogy a civil lakosság nincs veszélyben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön hajnalban jelentette be, megtámadják Ukrajnát, egészen pontosan a Donyec-medencét, hogy „nácimentesítsék” az országot. Ezt követően több városban – köztük Kijevben is – robbanásokat lehetett hallani, Ukrajna pedig lezárta légterét a polgári légiközlekedés előtt. Az eseményekkel kapcsolatos, folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatják.