Letöltendő börtönt kapott az idős ír nő, miután nem volt hajlandó maszkot hordani

Letöltendő börtönt kapott az idős ír nő, miután nem volt hajlandó maszkot hordani

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat hónap letöltendő és további hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Írországban egy idős nőt, amiért több alkalommal nem tett eleget a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési kötelezettségnek – adta hírül az Irish Mirror című ír napilap.

Az ítélet értelmében a 66 éves Margaret Buttimer – aki máris bevonult a büntetésvégrehajtó intézetbe  – a karácsonyi ünnepeket is rácsok mögött tölti. Az indoklás szerint Buttimer sorozatosan szegte meg a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, legutóbb november 17-én, amikor fedetlen arccal ment be egy étterembe, és többszörös felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni. A tárgyaláson Buttimer ártatlannak vallott magát, a bírónak pedig azt mondta, nincs meggyőződve a maszkviselés hasznosságáról, ahogyan arról sem, hogy valóban létezik-e a vírus.

Egészségügyi hatóságok a héten azt közölték, hogy Írországban is dominánssá vált a koronavírus legújabb, omikron nevű változata. A Baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda reggeli összesítése szerint az ötmillió lelket számláló Írországban a járvány kezdete óta 666 657 fertőzöttet és 5835 halálos áldozatot regisztráltak.

(MTI)

Címkék: börtön, Írország, maszk