Másfél millió felett a fertőzöttek száma világszerte

Másfél millió felett a fertőzöttek száma világszerte

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már meghaladta a másfél milliót is a koronavírussal fertőzöttek száma világszerte – derül ki a worldometer.com adataiból. A legtöbb beteget az Egyesült Államokban tartják számon, 435 ezernél is több emberről van szó. Amerika után európai országok következnek: Spanyolországban 148 ezer, Olaszországban pedig csaknem 140 ezer koronavírusosról tudni.

A járvány áldozatainak száma már meghaladta a 88 540-et. A legtöbb haláleset Olaszországban történt – 17 669 –, míg az Egyesült Államokban és Spanyolországban egyaránt 14 800 felé közelít az elhunytak száma.

A valós fertőzöttek száma ennél jóval több lehet, hiszen sokan tünetek nélkül vagy csak nagyon enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget, ráadásul országonként eltérő az is, hogy mennyit tesztelnek.

Az összesítésből az is kiderült, hogy világszerte eddig csaknem 331 ezren gyógyultak fel a betegségből, legalábbis ennyi emberről igazolódott be, hogy a koronavírus okozta a tüneteit.

Magyar orvosnő a frontvonalban a világ legfertőzöttebb városában | Magyar Hang

Címkék: koronavírus