Megdöbbentő kép Olaszországból

Megdöbbentő kép Olaszországból

Az olasz hadsereg holtestek elszállítására váró teherautói Bergamó városában (Forrás: Matteo Salvini Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az észak-olaszországi Bergamó városának krematóriuma nem tudja már fogadni a halottakat, ezért egy megdöbbentő felvétel szerint az olasz katonaság tegnap este teherjárművekkel sorakozott fel a kórház előtt, hogy más régiók hamvasztóiba szállítsa az elhunytakat. „Egy átlagos hónapban százhúsz halottunk van. Most két hét alatt eltávozott egy egész generáció” – mondta Antoni Ricciardi, egy helyi temetkezési vállalat vezetője.

A fotót Facebook-oldalán megosztotta Matteo Salvini, volt kormányfő-helyettes, a jobboldali Liga elnöke is, a következő szöveggel: „A hadsereg elviszi Bergamóból a hamvasztásra váró koporsókat, ki Lombardiából, erről a kemény próba alatt álló földről, amely fáradhatatlanul harcol a gonosz ellen. Egy szívszorító kép, amely száz, vagy ezer ütés erejével ér fel.”

Már több a halott Olaszországban, mint Kínában | Magyar Hang

Tegnap megírtuk: egy nap alatt 475 ember hunyt el Olaszországban a koronavírus-járvány következtében, ami a legnagyobb növekedést jelenti a fertőzés kitörése óta. Ezzel összesen 2978-ra emelkedett az elhunytak száma az országban, és több mint 35 ezer ember fertőződött meg. Kritikus állapotban 2 257-en vannak.