Két magyar túsz is van Gázában

Két magyar túsz is van Gázában

A Gázát irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet kiskorú izraeli túszainak nevét viselő játékmackók a tel-avivi Dizengoff téren 2023. október 25-én. Az izraeli hadsereg szerint a Hamász több mint 200, izraeli és külföldi állampolgárt ejtett túszul, amikor október 7-én többfrontos támadást intézett Izrael ellen. (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítette a Hetek megkeresésére a külügyminisztérium, hogy túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamász palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok. Arról azonban továbbra sem tudnak, hogy lenne magyar áldozata a dzsihadista terrortámadásoknak.

A magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin a Heteknek mesélt arról, hogyan rabolták el a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát egy határmenti kibucból palesztin terroristák még október elején, amikor betörtek ziraeli területre. Az édesanya elmondta, hogy a lányok éppen az ex-férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott, hogy nincs semmi bajuk, később viszont már a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamasz fogságába estek. Hiába voltak együttműködőek a Hamasszal: a dzsihadisták a volt férjet, a párját és a fiút is kivégezték, míg Ellát és Dafnát magukkal vitték Gázába.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a portálnak elmondta: „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata”.

Címkék: Gáza, magyar