Meghalt Larry Flynt

Meghalt Larry Flynt

Larry Flynt, munkatársai körében (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt Larry Flynt, a Hustler című szexmagazin alapítója, írja a HVG. A 78 éves sajtómágnás halálhírét magyar idő szerint csütörtök hajnalban tette közzé az amerikai sajtó. Flynt az 1996-os Larry Flynt, a provokátor című film révén vált világszerte ismertté, amelyben Woody Harrelson formálta meg a címszereplőt.

A Hustler magazin 1974-ben jelent meg először, és képi világában szakított a Playboy és más korabeli erotikus magazinok visszafogottságával. Emiatt Flynt támadások kereszttüzébe került, de ezt ő nagyon élvezte, szívesen mutatközött a közellenség szerepében.

Az üzlet akkor robbant be, amikor 1975-ben közölte Jackie Onassis (Kenney özvegye) meztelen képeit. Ekkor egymillió példányban kelt el a magazin. Az utóbbi években azonban a Hustler hanyatlóban volt, a nyomtatottlap-piac egészéhez hasonlóan. Az interneten bárki számára elérhető ingyen szexképek és -videók megkérdőjelezték a nyomtatott erotikus tartalmak piacképességét.

A halál okát nem közölték, de 1978-ban merényletet követtek el Flynt ellen. Ezután kerekesszékbe kényszerült, és számos egészségügyi problémával küzdött.

Címkék: gyászhír