Merkel szerint Németországnak még 3-4 nehéz hónapra kell készülnie

Merkel szerint Németországnak még 3-4 nehéz hónapra kell készülnie

Angela Merkel német kancellár a Németország oltóanyag-ellátásáról és a koronavírus-járvány elleni nemzeti oltási stratégiáról rendezett videokonferencia utáni sajtóértekezleten a berlini kancellári hivatalban 2021. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Henning Schacht)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Angela Merkel szerint még nyár elejéig biztosan súlyos problémákat okoz Németországban a koronavírus elleni küzdelem. Hogy utána mi lesz, az attól függ, hogy kialakulnak-e még az eddigieknél is veszélyesebb vírusmutációk, írja a HVG.

Nyáron már a kancellár szerint az oltási kampány előrehaladásával egyre könnyebbé fog válni a helyzet. Emellett a járvány nyomán kibontakozó pénzügyi válság is súlyos károkat okoz. Merkel szerint a helyzet merőben más, mint a 2008-as pénzpiaci válság idején, mert akkor a mostaninál sokkal kiszámíthatóbb volt a jövő. „Igyekszünk hidakat építeni, de nem tudjuk, hogy pontosan hova” –mondta a kancellár.

A világjárvány azonban kiszámíthatatlan. Németországban jelenleg valamivel 9000 felett van a napi új fertőzések száma (ami arányaiban sokkal jobb, mint Magyarország aktuális adatai), és naponta 300-an halnak meg a betegség következtében.