Nigel Farage: Orbán Európa jövője

Nigel Farage: Orbán Európa jövője

Nigel Farage (Fotó: Wikimédia/Gage Skidmore)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„És hogy kis autokrata szörnynek gondolom-e Orbánt? Nem. Inkább Európa jövőjét testesíti meg” – így fogalmazott a brexit atyjaként emlegetett Nigel Farage a Válasz Online-nak adott interjújában. A politikus szerint Európa ugyanis egyre kevésbé fog az unióra meg Brüsszelre összpontosítani, ehelyett a nemzetállamok és a nemzeti érdekek kerülnek a középpontba.

Orbán Viktort eleve egy „nagyon érdekes” vezetőnek nevezte, aki nem tart gyáván és szolgaian az európai projekttel, mert szilárdan hisz a nemzetállam koncepciójában. „Nyilvánvaló, hogy védi azt, amit magyar kultúrának gondol, és nem fél ezeket kimondani, annak ellenére, hogy komoly kritikákat kap az EU-tól. A Soros-üggyel természetesen mélységesen egyetértek. Egyértelmű a befolyása a nyugati demokráciákban” – mondta.

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt elnöke az Európai Uniót a Szovjetunióhoz hasonlította, azzal a különbséggel, hogy az „EU legalább nem öl embereket”. A 7-es cikkelyre is hivatkozott, amely ha beindul, akkor szerinte elmondható, hogy a magyarok nem szabad emberek. „Az EU ma egy jobboldali kommunizmus, amelyet néhány nagy cég és egy mindenre befolyással bíró autokratikus központ irányít” – mondta.

A továbbra is igen bizonytalan brexit kapcsán úgy fogalmazott, hogy elvesztegettek két és fél évet, itt az idő búcsút mondani. „A britek korábban arra szavaztak, hogy hagyják el az uniót, térjenek vissza a határok, ahol szeretnék visszaszerezni az ellenőrzést. Ráadásul az emberek szabad mozgása olyan népességnövekedést okozott az Egyesült Királyságban, amekkorát még soha nem láttak a történelmükben. A kilépésről szóló népszavazás óta pedig, hála az égnek, végre csökken a bevándorlás, megállt a kelet-európaiak hulláma” – fogalmazott Farage.