Olaf Scholz újraindulna a kancellárságért

Olaf Scholz újraindulna a kancellárságért

Olaf Scholz kampányeseményen (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újraindulna a jövő ősszel várható választásokon Olaf Scholz – válaszolta a német kancellár szerdán újságírói kérdésre. A politikust egy riporter kérdezte arról, tervezi-e követni Joe Biden példáját. A Telex által szemlézett hír szerint azt felelte, az SPD nagyon egységes párt, mindannyian eltökéltek az indulásban, és abban, hogy nyerjenek is.

Az európai parlamenti választáson egyébként Németországban is kiemelkedő eredményt ért el a szélsőjobboldal, miközben a jobboldali Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége győzött. Az SPD viszont csak a harmadik helyre futott be 13,9 százalékkal.

Mindez annak fényében különösen rossz eredmény, hogy a szociáldemokraták a 2021-es választáson még 51, százalékot értek el szövetségeseikkel, a Zöldekkel és a liberálisokkal (FDP) közösen.