Orbán Erdogannal tárgyalt Washingtonban

Orbán Erdogannal tárgyalt Washingtonban

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő kezet fog Washingtonban 2024. július 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét. Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte arra tekintettel, hogy a konfliktusban Törökország volt az eddigi egyetlen sikeres közvetítő – olvasható a közleményben.

A magyar miniszterelnök azért utazott Washingtonba, hogy részt vegyen a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján. Az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozójának programjain kívül Orbán Viktor több kétoldalú tárgyalást is folytat NATO-tagállamok vezetőivel – mondta korábban Havasi Bertalan. Orbán Viktor Pekingből érkezett az Egyesült Államokba, azt megelőzően pedig Kijevben, majd Moszkvában járt.