Orbán megérkezett a washingtoni NATO-csúcsra

Orbán megérkezett a washingtoni NATO-csúcsra

Washington, 2024. július 9. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Takács Szabolcs nagykövet (k) Washingtonban, az Andrews légibázison 2024. július 9-én. A kormányfő a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján vesz részt az amerikai fővárosban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök az amerikai fővárosba érkezett, ahol részt vesz a NATO július 9-e és 11-e között zajló csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnök gépe a többi állam- és kormányfőéhez hasonlóan az Andrews légibázison landolt. Az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozójának programjain kívül Orbán Viktor több kétoldalú tárgyalást is folytat NATO-tagállamok vezetőivel – mondta Havasi Bertalan.

Szijjártó Péter külügyminiszter a tárca tájékoztatása szerint arról beszélt Washingtonban, hogy Magyarország a NATO e heti csúcstalálkozóján is az ukrajnai tűzszünet és a béketárgyalások mielőbbi megkezdése mellett fog érvelni, ugyanis ha nem sikerül gyorsan véget vetni a háborúnak, akkor brutális eszkalációs veszéllyel kell szembenézni. A tárcavezető a NATO-csúcstalálkozóra érkezve történelmi eseményt emlegetett, emlékeztetve arra, hogy az észak-atlanti szövetség most ünnepli alapítása 75. évfordulóját, ugyanakkor rámutatott, hogy a katonai szervezet az eddigi egyik legnehezebb időszakát éli.

A miniszter egyebek között érintette az elmúlt napok magyar „békemisszióját", amely most tovább folytatódik, és amelynek célja, hogy európai közreműködéssel minél előbb meg lehessen teremteni a szükséges körülményeket a fegyvernyugváshoz és a béketárgyalásokhoz.