Oroszország korlátozni fogja a „barátságtalan országokból” érkezők beutazását

Oroszország korlátozni fogja a „barátságtalan országokból” érkezők beutazását

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja hivatalában Szergej Lavrov orosz külügyminisztert 2021. augusztus 24-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország már dolgozik azon, hogy korlátozza a barátságtalan országok polgárainak beutazását. Ez kiterjed az összes EU-tagállam, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok minden állampolgárára – jelentette be hétfőn egy tévéműsorban Szergej Lavrov külügyminiszter. Lavrov szerint külön elnöki rendelettervezet szabályozzák majd az orosz vízumkorlátozás feltételeit, így válaszolnak a Moszkvára kirótt nyugati szankciókra.

A külügyminiszter elmondása szerint számos korlátozást vezetnek be, ám ezeket nem részletezte.

Oroszország egyébként már kibővítette a barátságtalannak tartott országok körét, ahogy egyre több állam rótt ki szankciókat, az Ukrajnát érő orosz agresszió miatt. Többek között Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Japán, Dél-Korea és számos más ország is a listán szerepel – írja a Guardian.

A háborúról szóló folyamatos, percről perce tudósításunkat ITT tudja elolvasni!