Rálőttek egy palaui teherhajóra a fekete-tengeri orosz flottából

Rálőttek egy palaui teherhajóra a fekete-tengeri orosz flottából

Teherhajók a Fekete-tengeren (Fotó: Jeff Flake/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Figyelmeztető lövésekkel tartóztatott fel orosz haditengerészet a Fekete-tengeren egy palaui zászló alatt közlekedő teherhajót, amely az ukrajnai Izmajil kikötőbe tartott – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

„Augusztus 13-án, moszkvai idő szerint körülbelül 06.40 órakor a Fekete-tenger délnyugati részén a Fekete-tengeri Flotta Vaszilij Bikov járőrhajója észlelte a Sukru Okan nevű, palaui zászló alatt közlekedő szárazáru-szállító hajót, amely az ukrajnai Izmajil kikötőbe tartott” – hangzott a közlemény, amelyet az MTI idézett. A tárca szerint a szárazáru-szállító hajó kapitánya nem reagált az orosz félnek arra a felszólítására, hogy állítsa meg a hajót ellenőrzés céljából. A jármű megállásra kényszerítésére az orosz hajó figyelmeztető tüzet nyitott, és felszállt egy orosz Ka-29-es helikopter. A teherhajó erre megállt, majd miután átvizsgálták, a moszkvai tájékoztatás értelmében folytatta útját az ukrán kikötőbe.