Spanyolországban már előnyben részesítik a fiatal koronavírusosokat

Spanyolországban már előnyben részesítik a fiatal koronavírusosokat

A koronavírus-járvány terjedése miatt ideiglenes sürgősségi kórházat alakítottak ki a madridi Ifema kongresszusi központban (Fotó: MTI/EPA-EFE/Madridi regionális kormány)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előnyben részesítik a fiatal koronavírus-fertőzötteket az idősekkel szemben – erről beszélt a Bloombergnek adott telefonos interjúban az egyik legnagyobb madridi kórházban dolgozó dr. Daniel Bernabeu.

Az Index számolt be a hírről, miszerint már a jobb túlélési esélyekkel rendelkező korosztályra figyelnek elsősorban, ők kapnak előnyt a kezelés során. Bernabeau hozzátette, ha jobb lenne az egészségügyi helyzet, jobb esélyeik lennének az idősebbeknek is, viszont most sokan fognak meghalni egy időben.

Spanyolországban már 57 786-an fertőződtek meg, és 4 365-en haltak meg. Szerdán 738 volt a halottak száma, csütörtökön 655. Bernabeu munkahelyén, a La Paz kórházban kedden 240 ember várt egyszerre a sürgősségin arra, hogy regisztrálják őket.

A The Straits Times szerint Spanyolországban nagyobb ütemben halnak bele az emberek a koronavírusba, mint Kínában vagy Olaszországban.