Szijjártó: Magyarország barátai mind győztek az amerikai félidős választásokon

Szijjártó: Magyarország barátai mind győztek az amerikai félidős választásokon

Szijjártó Péter Maldív-szigeteki hivatalos útján 2022. november 9-én (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország barátai mind győztek az amerikai félidős választásokon – értékelte a képviselőházi és szenátusi választások eredményét szerdán Facebook-bejegyzésben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter név szerint említi Mike Crapo idahói szenátort, Adrian Smith nebraskai, Mike Kelly pennsylvaniai és Mike Waltz floridai kongresszusi képviselőt, aki mandátumot szerzett a választások alkalmával.

Határozottan kiálltak Magyarország mellett, amikor a Biden-adminisztráció, válaszul arra, hogy a magyar kormány nem akart adókat emelni, felmondta a kétoldalú adóügyi megállapodást – írta a miniszter. „Barátaink biztosítottak arról, hogyha visszatér a republikánus többség, akkor helyreállítják a két ország közötti adóügyi együttműködést is. Gratulálunk!” – fogalmazott bejegyzésében Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter arról nem beszélt, hogy az amerikaiak azért döntöttek így, mert a magyar kormány megvétózta a multik globális minimumadójának európai uniós elfogadását. Az elmúlt időszakban Szijjártó Péter és a magyar kormány több tagja is kifejezte reményét, hogy a republikánusok nagy győzelmet aratnak. Bár a képviselőházi többséget valószínűleg megszerzik, a várt nagy áttörés úgy tűnik, elmaradt.