Több mint százhatvan rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre

Több mint százhatvan rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre

Izrael (Fotó: Taylor Brandon / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A libanoni síita Hezbollah több mint százhatvan rakétát lőtt ki Izrael északi részére szerda délelőtt – közölték az izraeli hatóságok. Több nagyobb északi várost is lőttek Libanon felől, köztük Cfátot és Tibériást, ahol legutóbb októberben volt légiriadó. Többfelé tűz ütött ki a lövedékek nyomában, melyeknek csak a lakott területekre irányzott részét fogta el a Vaskupola légvédelmi rendszer.

Szasza kibucban egy rakéta becsapódott egy üzem épületébe jelentős károkat okozva. A Kinneret, másik nevén a Genezáreti-tó partjainál mintegy 11 ezren nyaralnak, ugyanis szerdán Izraelben a savuot, vagy hetek ünnepét, a zsidó pünkösdöt ülik, és sokan táborozni mentek a tó körüli kempingekbe. Több strandon pánik tört ki a légiriadók idején, mert nincsenek óvóhelyek, de nem döntöttek a térség evakuálásáról.

Előzőleg kedd este az izraeli hadsereg célzott dróntámadással megölte az Abu Taleb néven is ismert Taleb Abdallahot. A Hamász elleni háború október 7-i kitörése óta ő volt a Hezbollah legmagasabb rangú parancsnoka, akit likvidáltak. A Dél-Libanonban, Türosz térségében történt akcióban vele együtt a Hezbollah négy, magas rangú parancsnokát ölték meg. Abu Taleb a dél-libanoni térségben, az izraeli határtól a Litani folyóig működő an-Naszr csapatok vezetője volt.

(MTI)

 

Címkék: Izrael, Libanon, Hezbollah