Túlélőket találhattak az egy hónappal ezelőtti bejrúti robbanás után

Túlélőket találhattak az egy hónappal ezelőtti bejrúti robbanás után

Tűzoltók küzdenek a lángokkal, miután hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot 2020. augusztus 4-én. (Fotó: Reuters/Mohamed Azakir)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életjeleket véltek felfedezni a romok alatt Bejrútban a mentők csütörtökön, egy hónappal a hatalmas robbanás után – adta a NNA libanoni hírügynökség.

Az MTI azt írta, a jelentés szerint egy mentőkutyás csapat mozgást érzékelt egy összeomlott ház alatt. A felszínen műszerekkel olyan jeleket fogtak, amely szívverést és légzést sejtetnek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót pénteken reggel folytatják.

A mentés körül tömeg gyűlt össze, amely feldühödött a művelet megszakításán. A helyszínt a libanoni hadsereg katonái biztosítják. Összetűzés nem történt.

Bejrútban augusztus 4-én a kikötőben tárolt 2740 tonna ammónium-nitrát felrobbant, 190-en meghaltak és mintegy hatezren megsérültek. Az országban tüntetések indultak, a libanoni kormány azóta már lemondott.