Újabb 70 ezer ember került vesztegzár alá Spanyolországban

Újabb 70 ezer ember került vesztegzár alá Spanyolországban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A spanyolországi Galicia régióban vasárnap elrendelték mintegy 70 ezer ember vesztegzár alá helyezését A Marina térségében, miután újra elkezdett nőni a fertőzöttek száma – adja hírül a BBC.

Vasárnap éjféltől jövő péntekig csak azok hagyhatják el a lakhelyüket, akik dolgozni mennek. A lezárt térségben tíz főnél többen nem gyülekezhetnek, és az arcmaszk használata kötelező. A helyi hatóságok arra gyanakszanak, hogy a bárokból indultak újra a fertőzések, jelenleg 258 aktív koronavírusos esetet tartanak számon Galíciában. 

Alig egy nappal korábban hasonló korlátozások léptek életbe Katalónia régióban, ahol mintegy 210 ezer ember vesztegzár alá helyezését rendelték el Lerida környékén.

Spanyolország a világjárvány egyik legsúlyosabban érintett országa, ahol a Covid-19-betegségnek 28 385 halálos áldozata van, és több mint 250 ezren fertőződtek meg.