Újabb rekordot döntött a friss fertőzések száma a világon

Újabb rekordot döntött a friss fertőzések száma a világon

Drónnal készített légi felvétel a koronavírus-tesztelésre várakozó autósokról a Los Angeles-i Dodge Stadion parkolójában 2020. július 1-jén. A tesztállomás az ország legnagyobbja, naponta 6500 tesztet tudnak elvégezni a hét hat napján (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben itthon az elmúlt 24 órában hat új fertőzést és egy halálesetet regisztráltak, a világban szó szerint tombol a koronavírus. Sorra dőlnek meg a rekordok a járványban: tegnap 208 864 új igazolt esetet találtak a világon. A legtöbbet most is az USA-ban (57 236, ez náluk is új rekord), de majdnem 48 ezer igazolt új fertőzött van Brazíliában, közel 22 ezer Indiában és Dél-Afrikában 8 728 fő. Európában a legtöbb új fertőzést tegnap Oroszországban regisztrálták (6 760). A járvánnyal összefüggésben lévő halálesetek száma a világban az elmúlt 24 órában 5 155 volt. 

Az Egyesült Államokon belül a legnagyobb baj Floridában van (tegnap 10 109 új esetet találtak), aztán Kalifornia (9 352) és Texas (7 535) következik a sorban. A járvány korábbi gócpontjában, New York államban csak 1 035 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, de még mindig itt van a legtöbb aktív koronavírusos eset az Egyesült Államokban, számuk 292 ezer főre rúg. Érdekes, hogy itt eddig több mint négymillió tesztet végeztek el, magyarán minden ötödik emberre jut egy vizsgálat.