Ukrajna közzétette, szerintük mekkora az orosz veszteség

Ukrajna közzétette, szerintük mekkora az orosz veszteség

Páncélozott orosz harci járművek sorakoznak egy pályaudvaron a rosztovi régióban 2022. február 23-án (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ukrán katonai hírszerzés a Twitter-oldalán tett közzé egy orosz veszteség-listát. E szerint az invázió első nyolc napjában az orosz fegyveres erők 33 vadászgépet, 37 helikoptert, 251 tankot, 939 páncélozott terepjárót (APV), 18 légvédelmi egységet, 50 gépesített rakéta-sorozatvető rendszert, 404 katonai teherjárművet és 60 tartálykocsit vesztettek.

A legutóbbi, február 24. és március 4. közötti időszakra vonatkozó ukrán becslés szerint a konfliktusban mintegy 9166 orosz katona vesztette életét. 

Azonban hogy pontosan mekkora lehet az orosz veszteség, azt nem tudni. Moszkva sokkal kisebb számokat kommunikált (eddig 498 katonát vesztett az egy hete tartó konfliktusban), már ha mondanak bármit. Az ukrán adatokat pedig egyelőre nem lehet teljes mértékben visszaellenőrizni – ahogy arra a legnagyobb hírügynökségek, médiatársaságok is mindig felhívják a figyelmet.