Villámcsapás miatt többen életveszélyesen megsérültek Drezdában

Villámcsapás miatt többen életveszélyesen megsérültek Drezdában

Zivatar, villámlás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Villámcsapás miatt tíz ember megsérült a németországi Drezdában hétfőn este, közülük négyen életveszélyes állapotba kerületek – jelentette be a helyi tűzoltóság szóvivője, a hírt az MTI szemlézte.

A villám egy belvárosi utcánál csapott le. Három nő, valamint hét férfi megsérült. A mentősök egy 27 és egy 30 éves férfit sikeresen újraélesztettek. A sürgősségi mentőszolgálat a legközelebbi kórházakba szállította az érintetteket. A rendőrség lezárta a területet, és helikopter segítségével is kutatott az esetleges további sérültek után. A helyi mentőszolgálat hétfő este felszólította a helyszínen tartózkodókat, hogy amennyiben erős szívdobogáshoz, szívritmuszavarhoz vagy a végtagok zsibbadásához és bizsergéséhez hasonló tüneteket észlelnek, azonnal forduljanak orvoshoz.

A lipcsei meteorológiai szolgálat hétfő kora este heves zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést Szászország egyes részein. Drezdában, a tartomány fővárosában négyből kettes fokozatú zivatarveszély miatt adtak ki viharjelzést.

Címkék: villámcsapás, Drezda