Zelenszkij: az Európai Unió is a célpontja Oroszországnak

Zelenszkij: az Európai Unió is a célpontja Oroszországnak

Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott, videófelvételről készült képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 21-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az energiaválság Oroszország Ukrajna elpusztítására tett kísérlete – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán államfő pénteken a szlovén parlamentben, hozzátéve, hogy Kijev villamosenergia-exporttal próbálja mérsékelni az európai gázhiányt.

– Oroszországnak az Európai Unió is célpontja, de a szervezet meg tudja védeni magát – mondta az ukrán elnök videón közvetített beszédében.

Zelenszkij felhívta a figyelmet, Moszkva továbbra is azon dolgozik, hogy megakadályozza Ukrajna előrehaladását, de hozzátette „Oroszországnak fogy az üzemanyaga ahhoz, hogy továbbra is ezen az úton haladjon”.

Megismételte korábbi kijelentését, miszerint Ukrajna a Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálatát követeli az országban elkövetett háborús bűnök miatt, és elvárja, hogy felelősségre vonják a tetteseket.