A homofóbok b...zik feliratú pólóban lépett fel a Szigeten a Carson Coma frontembere

A homofóbok b...zik feliratú pólóban lépett fel a Szigeten a Carson Coma frontembere

Sziget Fesztivál 2022 (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 444 egyik olvasói fotója szerint A homofóbok b...zik feliratú pólóban lépett fel a Szigeten a Carson Coma frontembere, Fekete Giorgio. A nagyszínpados koncerten viselt pólónak van előtörténete: a manapság az egyik legfelkapottabbnak számító magyar zenekar államilag támogatott brüsszeli koncertjét állítólagos rászervezésre, később „technikai hibára” hivatkozva, egy héttel a dátum előtt mondták le, miután a zenekar kiadott egy erősen kormánykritikus dalt és klipet. (A brüsszeli Liszt Ferenc Intézet fenntartója a magyar kormány, azon belül is a Kulturális és Innovációs Minisztérium.)

Fekete Giorgio korábban közéleti kérdésekben is megnyilvánult nem épp a kormányzati narratívát támogatandó: egyszer színpadon fakadt ki a könnygázfelhőben tüntető diákok, és a kecskeméti photoshop-katasztrófát – amikor a kecskeméti Táncsics Mihály Kollégium focipályájának avatóünnepségén az igazgató fordítva fogta a nemzeti színű szalagot – megmémesítő diák kirúgása miatt. Egy 444-es interjúban a frontember arról beszélt, nem lesznek ellenzéki zenekar, de új albumuk politikailag szókimondóbb az előzőekhez képest – és ez nem is maradt visszhang nélkül.