„Egyetlen ember ismert fel, a Győzike”

„Egyetlen ember ismert fel, a Győzike”

Bősze Ádám (Forrás: Bősze Ádám/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A miniszterelnöknek szíve joga bármit hallgatni, de borzalmas lehet Kis Grófo zenéjén élni, sajnálom azokat, akiknek ezt kell hallgatniuk – erről is beszélt Kultúrtáj című műsorunkban Bősze Ádám, műsorvezető, zenekritikus, antikvárius, aki a műsoraiban, a fellépésein és a hamarosan megjelenő Nagy zenészek, nagy szerelmek című könyvében is igyekszik egy kicsit megpiszkálni a klasszikus zenei közeget jellemző sznobizmust, és közelebb hozni a közönséghez a komolyzenét.

A nyolc éven át szerzetesként élő Bősze Ádám élete nagy fordulatairól is beszélt az adásban, így arról is, hogy a ferences rendet elhagyva hirtelen egy televíziós műsorban találta magát. – Tegnapelőtt még a kolostorban voltam, ma meg már a képernyőn. Az első közvetítés után vártam, hogy felismerjenek, de senki sem tudta, hogy ki vagyok – mesélte Bősze, akit később megkeresett egy producer azzal, hogy „műveltségi vetélkedőt” indít, és szüksége lenne műsorvezetőre. – Az a produkció olyan távol állt a műveltségi vetélkedőtől, mint Makó Jeruzsálemtől, borzalmas volt, én mégis lubickoltam benne. Persze erre már senki nem emlékszik, én magam sem találom nyomát. Egyetlen ember ismert fel, a Győzike, és ezzel mindent el is mondtam – fogalmazott a zenekritikus.

 

Címkék: Bősze Ádám