Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjét is meghívták Cannes-ba

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjét is meghívták Cannes-ba

Léa Seydoux és Gijs Naber A feleségem története című filmben (Fotó: Csata Hanna/Mozinet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmjei, A feleségem története és az Evolúció is meghívást kaptak a Cannes-i Filmfesztiválra. Előbbi a versenyprogramban indul, utóbbit pedig a most létrehozott, Cannes-i Premierek szekcióban mutatják majd be.

A Testről és lélekről nemzetközi sikere után bízhatunk benne, hogy Enyedi Ildikó az új filmjével is sikert arat majd. A feleségem története már nemzetközi stábbal készült, a főbb szerepeket Léa Seydoux, Gujs Naber és Louis Garrel alakítják. A járványidőszak előtt még egy sajtótájékoztatót is tartottak a Vasúttörténeti Parkban, erről lapunk is beszámolt. A film Füst Milán azonos című regénye alapján készült.

„Sok friss munka lesz most a filmmel – egy rendezőnek hajtós időszak egy film elindulása. Ezek között a feladatok között kiemelt helyen szerepel egy igazi, erős magyar szinkron elkészítése, amit Báthory Orsi kiváló szinkronrendezővel közösen készítünk, műgonddal és szeretettel. Reményeink szerint a film eredeti és szinkronizált változatban egyaránt elérhető lesz a mozikban. Ha nemzetközi történetet is írt Füst Milán, egy igazi párizsi nő és egy hollandus hajóskapitány egymást tépő szerelmét, mégiscsak magyarul írta” - nyilatkozta a Nemzeti Filmintézet közleménye szerint Enyedi Ildikó. A feleségem történetét nyáron mutathatják be a mozikban.

Az Evolúció kifejezetten friss film Mundruczótól, 2021 tavaszán, 13 forgatási nap alatt készült. A forgatókönyvet Wéber Katával közösen jegyzik, a film pedig afféle széljegyzet is kíván lenni a nemrég a Netflixen debütált Pieces of a Woman-hez. Utóbbi filmben nyújtott alakításáért Vanessa Kirby-t Oscar-díjra is jelölték.

Az idei, 74. Cannes-i Filmfesztivált július 6. és 17. között, személyesen rendezik majd meg.