Meghalt Shannen Doherty

Meghalt Shannen Doherty

Shannen Doherty (Forrás: Goodfon, Surly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötvenhárom éves korában meghalt a Bűbájos boszorkák és a Beverly Hills 90210 című sorozatokból ismert Shannen Doherty. A színésznő sajtósa, Leslie Sloane megerősítette: Doherty július 13-án, szombaton elveszítette a rákkal folytatott küzdelmet. A betegségről évek óta lehetett már hallani, először 2015-ben diagnosztizálták nála a mellrákot. Két évvel később aztán Doherty nyilvánosságra hozta, hogy a daganat kiújult nála. Egy ideje tudta, hogy négyes stádiumú rákbeteg, tavaly novemberben pedig a People-nek arról beszélt még: nem végzett az élettel, a szeretettel, az alkotással, nem szeretne meghalni még. Mint mondta, a betegség megváltoztatta az életszemléletét. Dolgozni szeretett volna még, és hitt abban, hogy a legjobb dolgok még hátravannak számára.

Shannen Doherty 1971. április 12-én született a Tennessee állambeli Memphisben, majd édesanyja baptista közösségében nőtt fel. A nyolcvanas évek elején gyerekszínészként kezdte, felbukkant A farm, ahol élünk című sorozatban, illetve olyan filmekben, mint az Éjszakai műszak, az Édenkert a javából vagy a Gyilkos játékok. Sorozatokban és filmekben később is egyaránt szerepelt, de főleg az előbbiekből jegyezte meg a közönség: előbb a Beverly Hills 90210 című tinisorozatban szerepelt, majd a Bűbájos boszorkák (Charmed) egyik főszereplője lett Alyssa Milano és Holly Marie Combs oldalán. A sorozatból három év után aztán kiszállt, a helyét Rose McGowan vette át. A fantasysorozat a kétezres években nálunk is kifejezetten népszerűnek számított, hamar generációs kedvenccé vált. Doherty-t alakításáért kétszer is jelölték Saturn-díjra, de a hírek szerint Alyssa Milanóval nem ment jól a közös munka, számos feszültség alakult ki köztük, végül pedig a karakter halálával írták ki a színésznőt. 

A Beverly Hills 90210 Brenda Walshaként is nagy népszerűséget szerzett magának, egyben a kilencvenes években egyfajta botrányhőssé is vált, a bulvár rendszeresen cikkezett mindenféle kicsapongásairól. Többször is házasodott, első férje Ashley Hamilton színész volt, majd hozzáment Rick Salomon pókerjátékoshoz, de a leghosszabb ideig Kurt Iswarienkóval voltak együtt. 

A színésznő közben önmagát alakította a 2001-es Jay és Néma Bob visszavágban, de szerepelt a Shop-Show (Mallrats) című kultikus Kevin Smith-vígjátékban is. Számos kisebb tévéfilmben, televíziós szériában bukkant még fel, de az igazán nagy mozis szerepek elkerülték. Az elmúlt években látható volt még a 2021-es Fortress: Az erődítményben, a 2022-es Éles helyzetben és az idei Darkness of Man-ben. Több televíziós műsorban, valóságshowban is lehetett látni, 2006-ban például a Breaking Up with Shannen Doherty központi alakja volt.