Tánc és technológia Budapesten

Tánc és technológia Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 14-én, éjfélkor zárul a pályázati lehetőség egy multidiszciplináris projektben való részvételre, ahova profi kortárs táncosokat várnak, hogy a tánc és a technológia kapcsolatára fókuszáljanak. A Budapest Dance hack program keretében összesen öt pályázót választanak ki, akik ötnapos, fizetett intenzív workshop után a végeredményt november 11. és 15. között mutathatják bea Bethlen Téri Színházban.

Gerlits Réka, a Közép-Európa Táncszínház főigazgatója szerint a Dance Hack nem csak módszer, hanem filozófia, pszichológiai feltárás és kísérlet is. Olyan jelentkezőket keresnek, akik nyitottak az új dolgokra, fogékonyak másokra, nincsenek előítéleteik és merik magukat őszintén kifejezni. Fontos számukra a sokszínűség érzelmileg, kulturálisan és tapasztalati szempontból is.

Mádi László művészeti vezető úgy gondolja, a táncos szakma számára ez egy kivételes kezdeményezés, amely új lehetőségeket nyit a nemzetközi kapcsolatteremtésre. Olyan innovatív megoldásokat keresnek, amelyek új dimenziókat nyitnak a jövőben a kulturális fogyasztás számára, és ezáltal alternatív működési lehetőséget biztosítanak a táncszakma és a hozzá kapcsolódó egyéb művészeti ágazatok számára.

A Kreatív Európa által finanszírozott kezdeményezés a technológia és a kortárs táncművészet közötti kapcsolat határait feszegeti. Az első állomás idén májusban a finnországi Ouluban volt, a novemberi budapesti esemény után a program a jövő évben Bukarestben fejeződik be. További információk és a jelentkezési lap linkje itt.