Több mint húsz oktató távozik az SZFE-ről

Több mint húsz oktató távozik az SZFE-ről

Csernai Mihály, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke (középen, sárga pólóban) őrségben társaival az egyetem Vas utcai épülete előtt 2020 szeptemberében (Fotó: SzínMűVeletek Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint húsz oktató távozott a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE), február 19-én tömegével adták be felmondásukat.

A 2020/2021-es tanév őszi félévének befejeztével a Színház- és Filmművészeti Egyetem alábbi oktatói felmondták munkaviszonyukat az egyetemmel, nem írták alá szerződésüket a következő félévre, illetve megszüntették tagságukat az SZFE Doktori Tanácsában – írták.

Pénteken online sajtótájékoztatót tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága, ahol bejelentették, hogy az oktatók 101 nap után befejezik a sztrájkot. Csató Kata, a sztrájkbizottság ügyvivője azzal indokolta a döntést, hogy a kommunikációs ív lejtmenete miatt nem látják esélyét annak, hogy egyeztetés történjen, így ezt a típusú fórumkeresést nem folytatják. Inkább azon dolgoznak, hogy sokkal hatásosabb, érvényesebb eszközökkel folytassák az ellenállást.

Meg akartuk várni, hogy biztonságosan lezáruljon a hallgatók őszi féléve – mondta a Hvg-nek Upor László, aki három évig volt az egyetem rektorhelyettese, tavaly szeptember végén távozott a posztról.

Finoman fogalmazva is derékba töri az életünket ez a döntés –mondta a lapnak Kárpáti Péter, az egyetem korábbi docense.Az ő és Fekete Ádám osztálya passziváltatott, ezért álltak fel ők.

A lap egy, az SZFE-n egyelőre maradó forrása kiemelte, hogy most azok tudtak felállni, akiknek „nincs már miért ottmaradniuk, mert mondjuk, nincs osztályuk, vagy nincs kit tanítani.”

A felmondott oktatók:

Ari Zsófia

Bagossy László

Báron György

Bodor Johanna

Csató Kata

Csizmadia Tibor

Dávid Attila 

Fekete Ádám

Földényi F. László

Gábor György

Garai Judit

Gigor Attila

Gimesi Dóra

Kárpáti Péter

Kovács D. Dániel

Nagy Zoltán

Németh Gábor

Pálfi György 

Róbert Júlia

Ruttkay Zsófia

Sellő Hajnal

Schulze Éva

Schwechtje Mihály

Szórád Máté

Tóth Péter

Upor László