Úgy tűnik, mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásos film főszereplője

Úgy tűnik, mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásos film főszereplője

Kevin Spacey (Fotó: Pinguino k, Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelek szerint mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásos magyar-brit-mongol film főszereplője – tudta meg az Index. A filmsztárral szemben ugyanis újabb zaklatási vádak merültek fel, a brit ügyészség csütörtökön emelt vádat három férfival szembeni molesztálás vádjával. A londoni rendőrség korábban átnézte a 2005 és 2013 közti feljelentésekkel kapcsolatos bizonyítékokat, ezt követően történt meg a vádemelés.

Spacey-t egyébként Anthony Rapp amerikai színész vádolta elsőként szexuális zaklatással, egy 1986-os esetet felidézve, amikor ő még csak 14 éves volt. Ezt követően többen is előálltak hasonló állításokkal, végül pedig a színészt kitették a House of Cards sorozatból is.

Az Index szerint a történtek miatt összeülnek a film alkotói, és azonnali hatállyal, a forgatás megkezdése előtt szerződést bonthatnak Spacey-vel. Azt még nem tudni, kire cserélhetik őt a Nemzeti Filmintézet által 1,26 milliárd forinttal támogatott filmben, mindenesetre a keresési folyamat már megkezdődött.

Spacey a főgonoszt, egy itáliai bíborost alakította volna az 1242 – A Nyugat kapujában című alkotásban. A filmben jó eséllyel felbukkanhat Christopher Lambert, Eric Roberts és Terence Stamp is.