Az orbáni világháború

Az orbáni világháború

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka érkezik a honvédség őszi hadgyakorlatára a haderőfejlesztésről tartott kihelyezett kormányülést követően a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Vérfagyasztó, amikor a világpolitika alakításáért felelős politikusok – így például Jens Stoltenberg NATO-főtitkár vagy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter – a harmadik világháború kirobbanásának veszélyére figyelmeztetnek. Magyarországon nemrég Szijjártó Péter hívta fel a figyelmet az orosz–ukrán háború globális konfliktussá dagadásának lehetőségére, szokásos évértékelőjén pedig Orbán Viktor beszélt egy újabb világháború veszélyéről. Ezek a politikusok az átlagpolgárokhoz képest többletinformációkkal – így titkosított adatokkal, értesülésekkel – rendelkeznek, szavaikat ezért érdemes nem félvállról venni.

A szavakat azonban tetteknek kellene követniük, vagyis ha az ország vezetői nem pusztán fantazmagóriának, hanem lehetséges forgatókönyvnek tekintik a harmadik világháború eljövetelét, akkor erre fel kellene készíteniük az országot. Magyarország eddig egyetlen világháborúból sem maradt ki, egyikre sem volt kellően felkészült a magyar haderő, az ország akkori politikai elitjei döbbenetes hibákat elkövetve katasztrófába sodorták az országot.

Vajon most jobban állunk a felkészülésben? És ennél a pontnál máris lehet aggódni, ugyanis egy kormányzás attól még nem lesz magas színvonalú, hogy a hatalmon lévők zsinórban megnyerik a választásokat. Szómágiával még sosem sikerült az ellenséges erők tankjait és vadászgépeit megállítani, ezúttal sem fog.

A teljes cikket a Magyar Hang február 24-én megjelent, 2023/8. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!