Nemzeti Könyvesbolt

Nemzeti Könyvesbolt

Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én (Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Daráló? Akkor hallott róla, hogy most indult ez az új szolgáltatásunk. Mindenki erről kérdez mostanában. Nos, a Daráló hátul van, a G. Fodor-összes mellett, az üzlet hátsó részében. Épp egy hete adta át az olvasóközönségnek Dúró Dóra képviselőasszony, volt egy kis ünnepség, szendvicsek, miegymás; a zöldségestálak paradicsom, gyöngyhagyma, zöldpaprika sávokból álltak, tudja, piros-fehér-zöld, mind itt helyezkedtek el a mi kis vevőpultunkon, csodálatos volt. Egyébként 200-as érme bedobásával működik a szerkezet. A vastagabb köteteket kis kézifűrésszel el kell nyesni (az eszköz ott lóg a berendezés oldalán), csak úgy férnek be a pörgő kések közzé.

Néhány napja egy felháborodott hölgy talált egy Joe Biden-önéletrajzot meg egy Para Kovács kötetet; mondtam neki: persze darálja csak le nyugodtan, ha esetleg talál még hasonló nem ideillő könyvet, hozza azt is, most leltároztunk, néhány avítt irodalom még lehet a polcokon. Lesznek dedikálások, hogyne! Nógrádi Tanár Úr itt lesz egész nyáron, és ő dedikál, lehet vele szelfizni, beszélgetni, de csak szigorúan a déli, szervezett, iskolai táborozó csoportok után, kábé olyan délután 1 órától.

Persze picit változtattunk a szortimenten is, a szerelmes regények egy paraván mögé kerültek, oda 18 éven aluliak nem léphetnek be, lépnünk kellett a borítók és a tartalom miatt, a fiatalok erkölcsi nevelése fontos számunkra, elvégre keresztény ország vagyunk. Jól hallotta, Donald Trump minden kötete meg fog jelenni, és fő helyet foglal majd el. Már készül is az üzlet azon része (önnek elárulom: egy stilizált hálószoba, nagyon izgalmas), ahol böngészni lehet majd az írásait, oda természetesen 18 éven aluliak is bemehetnek, hiszen példás jellemről van szó nemdebár. Bővelkedünk látványelemekben is, a Gyermeksarok egy kisvasutat stilizál, amely Bicskéig viszi a gyermekeket képzeletben, miközben a hangszórókból Szijjártó Péter mesél a környezetkímélő Mátyás királyról és az igazságos akkumulátor-gyárakról, vagy fordítva?

Konzervatív írók is lesznek végre. Az Orbán-szabály-t megkapta belépéskor a hoszteszektől, ugye? Az a G. Fodor kötet ingyen és bérmentve jár Önnek, sőt, amikor elhagyja az üzletünket, kap még egyet belőle, így egyszerre tudják olvasni e nagyszerű kötetet a kedves feleségével. Megsúgom: külön kérésre harmadik példányt is adunk, bármire használhatja, én például az akváriumot tartom vele vízszintben odahaza, azért gondoljon bele, nem mindenkinek van három G. Fodor kötete otthon!

Apropó feleség; szakácskönyveink is vannak, keresse a Pörkölt feliratot a padlón, a nyilak elirányítják a gasztro-részleghez, és ott, tadamm, meglepetés: egy fotókiállítás fogadja majd a régi Békéscsabai Kolbásztöltő Fesztiválokról. Hogy kit ábrázolnak a képek, azt nem árulom el, de el fog lágyulni a szíve, ha meglátja majd, garantálom…

Sportrészleg? Hogyne! Néhány régi fotó ott is található a falakon, még azokból az időkből, amikor Puskás Öcsi bácsi Felcsúton focizott. Hogy eredetiek-e a képek? Hát, hogyne, mi nem vetemednénk arra, hogy ócska hamisítványokkal díszítsük üzletünk falát. Itt egy plusz szolgáltatás is elérhető amúgy: a polcok előtt mindig a legfrissebb Nemzeti Sport olvasható, nézze csak meg, vehet belőle annyi példányt, amennyit akar, pótoljuk, nem gond számunkra.

Momentán angol, német, francia nyelvkönyvekből kifogytunk, de igyekszünk pótolni azokat! Vadonatúj orosz és kínai nyelvkönyveket kaptunk viszont, ajánlom szíves figyelmébe, ha esetleg a gyermeke a fejlett és innovatív Kelet felé tájolódna. Nem olyan egyszerű manapság már egy novoszobirszki egyetemre sem bejutni biztos nyelvtudás nélkül. Hogy is mondta Vlagyimir Iljics? „A jövő a tajgán íródik” – de lehet, hogy nem ő mondta. Tervezünk egyébként óvodáskorúaknak egy játékos türk oktatólabort a Nyelvsarok területén, ahol megkezdhetik a barátkozást édes testvéreink anyanyelveivel. Pici közösségi terünk is lesz, hamarosan nyílik az üzlet keleti traktusában Ráhel Kávézója. Jajj, uram, nem az a Ráhel, rossz az, aki rosszra gondol, mi a Bibliai ősanya tiszteletére neveztük el így piciny bisztrónkat, higgye el Uram, ugye, elhiszi? Hahóóó hová megy? Ez egy Nemzeti Könyvesbolt, az enyém, az Öné, mindenkié, mint minden ebben az országban…

Címkék: NER, könyv, Libri, MCC