Balesetben elhunyt egy néző az Ózd-ralin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Ózd-rali utolsó gyorsasági szakaszán az ORC mezőnyéhez tartozó egyik páros balesetet szenvedett, melyben sem a pilóta, sem pedig a navigátor nem sérült meg – írta közleményében az versenyt szervező Hero Kft. szombat esti hivatalos közleménye. Az utánuk érkező duó a szabályokban rögzítettnek megfelelően megállt, hogy szükség esetén segítséget tudjon nyújtani. Az őket követő kettős azonban hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, s elütött egy nézőt.

– A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette – áll a közleményben, melyben hangsúlyozzák, „az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség”.

Az MTI beszámolója szerint az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte szombaton az Ózd-ralit, a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenyét. A második helyen a Csomós Miklós, Nagy Attila, míg a harmadikon a Vincze Ferenc, Németh Gergely páros végzett.