Egyelőre kórházban marad az Eb-meccsen újraélesztett dán Christian Eriksen

Egyelőre kórházban marad az Eb-meccsen újraélesztett dán Christian Eriksen

A dán Christian Eriksen és a finn Paulus Arajuuri a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Koppenhágában 2021. június 12-én (Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményt adott ki vasárnap Christian Eriksennel kapcsolatban a dán labdarúgó-szövetség (DBU). Ebben azt írják, a válogatott egyik karmesterének számító Eriksen állapota továbbra is stabil, a középpályás pedig továbbra is kórházban marad, hogy további vizsgálatokkal kiderítsék, mi is történt vele szombaton.

A jelenleg az olasz Interben játszó 29 éves középpályás a labdarúgó Európa-bajnokság Dánia–Finnország mérkőzésének 43. percben egy bedobást követően esett össze. Eriksent a pályán újra kellett éleszteni, hosszú percekig küzdöttek az életéért, majd miután magához tért, a koppenhágai központi kórházba szállították.

A BBC beszámolója szerint noha Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány szívproblémát említett, a szakemberek továbbra sem tudják, mi okozhatta Eriksen traumáját. Martin Boesen csapatorvos szerint, aki az elsők között ért oda az összeeső játékoshoz, Eriksen még magánál volt, érezte a pulzusát is, ám hirtelen elvesztették őt. Ekkor kezdték meg azonnal a szívmasszázst, hogy visszahozzák a focistát.

A dán szövetség szerint beszéltek a játékosukkal, aki üdvözletét küldte a csapattársaknak. A drámai eset komoly sokkot okozott a dán keret tagjai között, Hjulmand szerint volt aki jelezte, nem tud ilyen sokkhatás után játszani. A dán szakszövetség arról tájékoztatott, hogy az átélt traumák miatt külön szakemberekkel segítik a keretet és a válogatott munkatársait, stábtagokat, hogy megbirkózzanak és feldolgozzák a történteket. Egyúttal megköszönték mindenkinek, aki együttérzéséről biztosított Eriksennel és a csapattal szemben.

A 29 éves középpályás egyébként 11 év után segítette olasz bajnoki címhez az Intert. Előtte az angol Tottenham gárdájában játszott, ahonnan 16,9 millió eurós vételárral 2020 januárjában igazolt át Itáliába.

A félbeszakított első meccsüket a finnek ellen 1–0-ra elvesztő dánokra még két meccs vár a csoportban. Előbb június 17-én a favorit belgákkal, majd négy nappal később az oroszokkal találkoznak, mindkét találkozójukat hazai pályán játszhatják.