Futballsznob: az új akadémiák semmit sem tettek hozzá a németek elleni győzelemhez

Futballsznob: az új akadémiák semmit sem tettek hozzá a németek elleni győzelemhez

A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek, középen Szalai Ádám, mellette Szoboszlai Dominik a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Németországban győztes magyar futballválogatott kezdőcsapatából összesen 4 játékos töltött el legalább 1 évet akadémiai képzésben Magyarországon: Gulácsi Péter, Gazdag Dániel, Schafer András és Kerkez Milos, közülük Gulácsi még a NER beköszönte előtt volt 3 évig az MTK egykori tulajdonosa, Várszegi Gábor saját pénzén alapított Sándor Károly Akadémia neveltje – írta Facebook posztjában a Futballsznob nevű sportszakmai oldal.

Szerintük a 2010 óta futó és milliárdokkal kitömött futballakadémiai programot az alábbiak alapján lehet értékelni:

• Schafer András 2014 után volt a korábbi MTK-tulaj által alapított Sándor Károly Akadémia neveltje mintegy 4 évig.
• Gazdag Dániel 2010-2015 között nevelkedett az egykori Honvéd-tulaj, George Hemingway saját pénzéből létrehozott Magyar Futball Akadémián.
• A szerbiai születésű Kerkez Milos pedig bő egy évig focizott Győrben.

Az oldal szerint „a 2010 óta alapított akadémiák egyetlen játékos képzéséhez sem adtak hozzá egyetlen percet sem a németek ellen győztes csapatból.”

Ahogy arról lapunk is beszámolt helyszíni tudósításban: a magyar labdarúgó válogatott szeptember 23-án este Lipcsében a visszavonulását bejelentő Szalai Ádám csapatkapitány legnagyobb klasszisokat megszégyenítő sarkazós góljával 1-0-ra nyert a Nemzetek Ligája A-csoportjának ötödik fordulójában. A németek ellen tétmeccsen 1954-es aranycsapat fémjelezte világbajnokság óta nem látott siker egyben azt is jelenti, hogy a magyarok bent maradnak az elitcsoportban és a válogatottat majd az első, legerősebbnek számító kalapból sorsolják majd a 2024-es Eb-selejtezőkre.