Hosszú Katinka és Rasovszky Kristóf az év sportolói

Hosszú Katinka és Rasovszky Kristóf az év sportolói

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú Katinka és Rasovszky Kristóf úszókat választotta 2019 legjobbjainak a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) – vette észre a 24.hu. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak a szavazatok ötven százalékával sikerült nyernie, és egyébként az újságírók is őt választották meg.

A 24 felidézte, hogy Hosszú tavaly is sikert sikerre halmozott, a kvangdzsui nagymedencés világbajnokságon négyszáz és kétszáz méter vegyesen is első lett. Így előbbi miatt ő az első női úszó, aki egy számban ötször is nyerni tudott. A decemberi glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságon is négy számban az első helyen futott be.

A nyíltvízi szakágban Rasovszky a szavazatok 39,2 százalékával futott be, alig valamivel megelőzve a német Florian Wellbrockot. A férfi úszók közül Milák Kristóf lett a második. Ő az, aki 200 pillangón úgy nyert aranyérmet, hogy megdöntötte Michael Phelps rekordját is.

A női vízilabdázók között Keszthelyi Rita a második, a férfi játékosok között pedig Vámos Márton a negyedik. Őt olyanok előzték meg, mint az olasz Francesco di Fulvio, a spanyol Dani Lopez és a szerb Nikola Jaksic. Keszthelyi Ritát a nők körében a spanyol Laura Ester nyomta le. Úszás kategóriában Milák előtt a brit Adam Peaty végzett, nyíltvízi úszásban pedig nők között az olasz Rachele Bruni a legjobb. A férfi szinkronúszók közül az orosz Alekszandr Malcsev diadalmaskodott, a nők közül pedig a spanyol Ona Carbonell.