Kívül-belül megmutatjuk a stadiont, ahol szombaton Szoboszlaiék játszanak (videóval)

Kívül-belül megmutatjuk a stadiont, ahol szombaton Szoboszlaiék játszanak (videóval)

A kölni RheinEnergie Stadion, ahol a magyar válogatott az idei Európa-bajnokságon az első mérkőzését játssza Svájc ellen. (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délután három órától bemutatkozik a magyar válogatott is a 2024-es Európa-bajnokságon: a kölni RheinEnergie Stadionban Svájc együttese ellen lép pályára. A stadionban a nemzetközi mérkőzéseken 45 ezer néző fér el.

Pénteken felhős idő (néha kevés esővel) fogadta azokat a magyarokat, akik egy nappal hamarabb kiutaztak a mérkőzés helyszínére. Egyelőre nincsenek túl sokan, a városban – meglepő módon – több skót szurkolót láttunk. Ez azért furcsa, mert Skócia ma nyitómérkőzést játszik a házigazda Németország ellen, de nem itt, hanem csaknem hatszáz kilométerrel arrébb.

A városban egyébként már EB-hangulat van, láttunk svájci, albán (!) és román szurkolókat is a magyarokon kívül, és természetesen sok német drukkert, akik a város több pontján létrehozott bulihelyszíneken nézik majd az este kilenckor kezdődő meccset és az azt megelőző nyitóceremóniát. A magyar csapat egyébként már megérkezett a városba, Marco Rossi kapitány, valamint Bolla Bendegúz és Nego Loic fél héttől tart sajtótájékoztatót a stadionban. Nekünk nagy szerencsénk volt, pár percre sikerült beosonni a sajtópáholyba, így videón meg tudjuk mutatni a stadiont belülről is: