Kulcsár Krisztián: Annak a nyakába akasztják az érmet, aki előbb fel tud állni a padlóról

Kulcsár Krisztián: Annak a nyakába akasztják az érmet, aki előbb fel tud állni a padlóról

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány miatt 2021 nyarára halasztották a tokiói olimpiát. Kulcsár Krisztián világbajnok és olimpiai ezüstérmes vívó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke úgy gondolja, a változás érthetően megviseli a sportolókat, hiszen négy éve úgy vágtak bele a felkészülésbe, hogy 2020-ban rajthoz állhatnak a nyári játékokon. A sportvezető optimista a nyári játékok kapcsán, a közönséget illetően még sok a nyitott kérdés, de a versenyzők hagyományos olimpiára számíthatnak. 

– Itt vagyunk hat hónappal az olimpia eredeti időpontja után úgy, hogy a közbeszédet még mindig bizonytalanság uralja – mondta Kulcsár Krisztián. – Mindemellett más országok sportolói is ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, és a helyzet az, hogy annak a nyakába akasztják az érmet, aki előbb fel tud állni a padlóról.

 (...)

A MOB elnöke emlékeztetett, közel egy éve készítettek egy prognózist a magyar csapat létszámára és a megszerzendő érmekre vonatkozóan. – Várakozásainkat nem módosítottuk, vagyis továbbra is 13 érmet várunk. Olyan részletes jóslásba, hogy mely sportágak hány és milyen színű érmet nyernek majd, nem bocsátkozunk, mert ahhoz kristálygömb kellene.

Milyen nyári játékokra számíthatunk? Szervezhetik már a szurkolók a tokiói utazást? Milyen óvintézkedésekre készüljenek a versenyzők? Hogyan lehet segíteni a hullámvölgybe került sportolókon? Visszaesne-e az eredmények a járvány hatására? Hány magyar sportoló utazhat az olimpiára? Miért kerültek ki magyar sikersportágak is az olimpiai programból? Szükség van-e break táncra és gördeszkára a nyári játékokon? Mi az olimpiai mozgalom célja? Mi a fontosabb a győzelemnél is?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang december 18-án megjelent 2020/51-52. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/50. számban? Itt megnézheti!