Elhunyt Bátorfi Csilla nevelőedzője, aki csapatával végigverte Európát

Elhunyt Bátorfi Csilla nevelőedzője, aki csapatával végigverte Európát

Sáth Sándor (Fotó: Tarr KSC Szekszárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

92 éves korában, otthonában elhunyt a legendás asztalitenisz szakedző, Sáth Sándor – közölte a Tarr KSC Szekszárd a közösségi oldalán szerdán.

Ahogyan fogalmaznak: Sanyi bácsi az általa bevezetett edzésmódszerekkel úttörőnek számított. Emlékeztetnek, hogy Tolnán világszínvonalú pingpong-bázist hozott létre, ahol a hetvenes-nyolcvanas években olyan tizenéves, saját nevelésű lányokból álló pingpongcsapat szerepelt, amely éveken keresztül végigverte Európát, és ötször is BEK-ezüstérmet szerzett. Mint írják, leghíresebb tanítványa a többszörös olimpikon Bátorfi Csilla.

„Ígéretes úszóként, illetve vízilabdázóként indult a sportpályafutása, végül az asztalitenisz mellett kötött ki, amelyhez egész életében hű maradt. Tolnán gyakorlatilag a semmiből építette fel a sportág egyik hazai fellegvárát, s verte végig Európát egy olyan tinicsapattal, amelyikben a sportág későbbi nagyjai – Balogh Ilona, Bolvári Ildikó, Bolvári Katalin és Bátorfi Csilla – pallérozódtak. A Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK) kilenc éven át szerepelt a tolnai klub, s szerzett öt ezüstérmet és két bronzérmet. A Balogh Ilona–Bolvári Ildikó páros hatszor nyert magyar bajnokságot” – írta megemlékezésében a Teol.hu.

Címkék: gyász, asztalitenisz