„Úgy tűnik, a Fidesszel csak olyan ember tudja felvenni a harcot, aki belülről jön”

„Úgy tűnik, a Fidesszel csak olyan ember tudja felvenni a harcot, aki belülről jön”

Farkas Attila Márton a Kompország felvétele közben (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétségtelenül tévedtem, rosszul láttam, amikor azt mondtam, ő csak az éppen felemelt ügyeletes Messiás az ellenzék köreiben, aki nem fog elérni semmit – jelentette ki Magyar Péter elképesztő tempójú népszerűség-növekedése kapcsán Kompország című műsorunkban Farkas Attila Márton, vagyis FAM, író esszéista, tanár. „Ránéztem, és azt gondoltam, de hát ez egy fideszes jampi” – emlékezett vissza. Szerinte két tanulsága bizonyosan van az elmúlt hónapok történéseinek: az egyik, hogy újra aktivizálódott a csalódott ellenzéki tábor, a másik pedig, hogy úgy tűnik a Fidesszel csak olyan ember tudja felvenni a harcot, aki belülről jön. Ahhoz, hogy Magyar Péter ezt meg tudja csinálni, kellett neki a Fidesz-iskola, ami politikai szempontból nem egy rossz iskola. FAM úgy látja, Magyar Péter megjelenésével nem távozik a szurkolói szellem a magyar politikából, sőt körülötte már létre is jött egy új politikai szurkoló tábor.

A műsorban többek között arról is szó volt, hogy mi a Fidesz-vallás, miben hasonlítanak a szavazók a futballszurkolókra, miért nem mozdul a magyar társadalom, miért csak egyéni érdekeink mentén vagyunk hajlandók tiltakozni és hogy miért inkább a Nyugat, mint az oroszok.