Magyar Péter: Vogel Evelin május óta zsarol, 30 millió forintot akart

Magyar Péter: Vogel Evelin május óta zsarol, 30 millió forintot akart

Vogel Evelin és Magyar Péter (Fotó: Facebook/Magyar Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter nem az, akinek látszik, és az ügyészségi meghallgatása előtt arra kérte, rejtsen el dokumentumokat, laptopot és pendrive-ot – többek között erről beszélt az Indexnek adott, közel ötvenperces videóinterjúban Vogel Evelin. Magyar volt barátnője a néhány hónappal ezelőtti szakításuk óta most először állt a nyilvánosság elé, a célja pedig láthatóan az volt, hogy Magyar kapcsán negatív állításokat tegyen. Az interjúban ez meg is történt, igaz, kifejezetten durva vádakat (egyelőre?) nem fogalmazott meg. Olyanokat mondott, hogy meseszerűen indult a kapcsolatuk, de aztán megváltoztak a dolgok. Azt is állította, óriási dilemma volt Magyarban, hogy felhasználja-e a Varga Juditról szóló hangfelvételét, melyen a korábbi igazságügyi miniszter arról beszél: Polt Péter nem ura a helyzetnek, a Völner-Schadl-ügyről szóló nyomozásba pedig Rogánék is megpróbálkozhattak beavatkozni.

Vogellel szemben Magyar annál súlyosabb vádakat fogalmazott meg válaszában. Vogel Evelin május óta zsarolja őt, harmincmillió forintot szeretett volna fenyegetéssel szerezni tőle és a Tisza Párttól – állította Facebook-posztjában a Tisza Párt elnöke, aki azt is hozzátette, feljelentést tesz emiatt a rendőrségen.

Az Magyar és Vogel szavaiból is kiderült, hogy idén februárban jöttek újra össze, miután Varga Judit korábbi férje nagyinterjút adott a Partizánnak. Magyar szerint korábban Vogel kezét is megkérte, de hirtelen kilépett az életéből, idén februárban viszont azt mondta, szeretne újra összejönni. Elmondása szerint a tavaszi turbulens időszakban szüksége volt valakire, aki mellette áll, és ő fizette Vogel lakását, ő is tartotta el. De úgy látja, a nő csak lehetőséget látott benne, a szakítás után pedig zsarolni kezdte, illetve 11 órányi hang- és képfelvételt adott át a Magyarral való vitákról a kormánypártnak. Magyar elmondása szerint Radnai Márkkal közösen szembesítették Vogel Evelint, ő pedig csupán meglepődött, de semmit nem tagadott. A Tisza Párt elnöke szerint a kapcsolatnak is a fenyegetések miatt lett vége, illetve mert tudomást szereztek a felvételekről.

„Evelint a történtek és a fenyegetései ellenére az utolsó pillanatig meg akartuk óvni a büntetőjogi és politikai következményektől. Megkértük, hogy próbáljon kifarolni a Fidesz vezetésével megkötött megállapodásból, de ő láthatóan másképp döntött. Ebben a helyzetben nem tehetek mást, mint hogy feljelentést teszek zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál. Milyen érdekes, hogy valakinek eszébe jut annak a propagandának interjút adni, amely tavasszal egy hónapon keresztül gyalázta a saját édesanyját…” – fogalmazott bejegyzésében Magyar Péter. A politikus S. Máriára utal, akiről a kormánypárti média a választás előtt írta azt meg, hogy milliárdos csalás miatt évekig ült fegyházban.