Szeptember 24-én lesz a kutatók éjszakája, érdemes online regisztrálni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptember 15-én este 8-tól lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája programjaira. Az eseményre szeptember 24-én délutántól kerül
sor az ország számos pontján 75 intézmény – kutatóintézet, egyetem, iskola, kis- és nagyvállalat szervezésében. Az elmúlt két évben megszokottak szerint sok helyen lesznek programok a következő napon is. Az eseménysorozatot az idén alakult Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért támogatja.

Tavaly a járványhelyzet miatt a Kutatók Éjszakája programjain csak a világhálón keresztül, online lehetett részt venni, szemben a korábbi években megszokott, sok embert vonzó eseményekkel. Idén – a járványügyi korlátozások szigorú betartása mellett – újra lehetőség nyílik a személyes részvételre, és a tavalyi tapasztalatokra építve számos részt vevő intézmény a világhálón keresztül is hozzáférhetővé teszi a programjait, ezzel lehetővé téve a távolban levőknek is a részvételt, valamint azt, hogy számos előadást, kísérletet az esemény utáni időszakban is meglehessen tekinteni.

Mivel a személyes részvétel sok esetben – a helyszín befogadó képessége miatt – csak korlátozott számú érdeklődő számára lehetséges, sok programon idén is csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. Ezt az egyes programok mellett található ikon mutatja, A programokra való regisztrációhoz először a Kutatók éjszakája honlapján kell regisztrálni, ezt a programregisztráció előtt is meg lehet már tenni Az egyes programokra történő regisztráció szeptember 15-én szerdán 20.00 órakor kezdődik és 23-án éjfélig tart a kutatokejszakaja.hu oldalon.

Összesen több mint ezer programot hirdettek meg a szervező intézmények, de ez a szám az esemény kezdetéig még növekedhet.