A Nemzeti Kirekesztés Rendszere

A Nemzeti Kirekesztés Rendszere

Orbán Viktor és a miniszterelnöki eskü szövege (fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez a cikk egy egykori magszavazó véleményét foglalja össze a jelenlegi Fidesz–KDNP-szavazók számára.

Egyetértek azokkal, akik szerint a szavaknak súlya van, és a szavak egyértelmű jelentéssel bírnak. Üdítő érzés volt 2010-ben azt a politikai nyilatkozatot olvasni, amelynek címe „Legyen béke, szabadság és egyetértés” volt. E nyilatkozat lényege: „A Nemzeti Együttműködés Rendszere … minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak … megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat.” Ezzel csak egyet lehetett érteni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének jövőképe egyértelmű és pozitív volt, de nem valósult meg.

Orbán Viktor világosan megmondta, hogy ne azt nézzük, mit mond, hanem hogy mit tesz. Elemezzük tehát a szavakban megfogalmazott jövőképet a gyakorlatban. Ma béke van? Nincs, azóta folyamatos háborús helyzetben élünk, ma pedig hatványozottan. Ma szabadság van? Nincs, a kiválasztottaknak korlátlan, a többieknek korlátozott. Ma egyetértés van? Nincs, csak árokásás van és azok mélyítése. A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar emberre vonatkozik? Nem, nem vonatkozik.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere egy hazugság, és a gyakorlatban a Nemzeti Kirekesztés Rendszerét jelenti. Nem békét teremt, hanem megosztottságot. Nem szabadságot teremt, hanem kiszolgáltatottságot. Nem egyetértést jelent, hanem szembenállást. Véleményem szerint a Nemzeti Kirekesztés Rendszerének egyik oldalát a Fidesz-KDNP, a másik oldalát a Demokratikus Koalíció jelenti.

A választások előtt viszont fel kell tennünk azt a kérdést, hogy szabad-e Magyarország jövőjét továbbra is a megosztottságra, kiszolgáltatottságra és szembenállásra építeni? Magyarország jövőjét nem szabad homokra építeni! Magyar Péter ezt ismerte fel és fogalmazza meg. Az emberek rezonálnak az általa elmondottakra, mert a társadalmat integráló politikával (nem pedig kirekesztő politikával) lép fel.

Akármi lesz az európai parlamenti választás eredménye, az a társadalom lelkiállapotát fogja jellemezni. Ha a Tisza Párt több szavazatot kap, mint a Fidesz–KDNP, akkor a magyar társadalom lelkiállapota egészségesnek tekinthető. Ha a Tisza Párt közel annyi szavazatot kap, akkor a magyar társadalomnak még hőemelkedése van. Ha a Tisza Párt sokkal kevesebb szavazatot kap, akkor a magyar társadalom még lázas állapotban van.

A Fidesz–KDNP szavazóinak fel kell ismerniük, hogy az ő nevükben nem egy nemzetegyesítő, hanem egy nemzetmegosztó politikát folytatnak, és gyűlöletbuborékban tartják őket. Ha felismerik ezt, az nagyon jelentős eredmény lenne! Ha ráébrednek arra is, hogy érdemes az információs buborékjukból kitekinteni, az már áttörés lenne!

Arra kérem a jelenlegi Fidesz–KDNP-szavazókat, hogy fontolják meg egy egykori Fidesz–KDNP-szavazó gondolatait! Kérem, hogy egész Magyarország érdekeit szem előtt tartva szavazzanak!

A Hang.hu-n megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.