Vendégoldal

A főváros sem jobb?

A főváros sem jobb?

Arról kaptam hírt, hogy az Óbudai-sziget kapcsán a főváros – bár képviselői kijelentették, hogy semmire nincs pénz – ragaszkodik az elképzeléseik zöméhez, amiket immár végleges tervekben fognak rögzíteni.
Gondolkodni felejtettünk el!

Gondolkodni felejtettünk el!

A végtelen médiafölény csak az irracionális gondolkodás segítségével ér célba. A létezett szocializmusban a kommunista propagandának még nagyobb médiafölénye volt, mint most a Fidesznek. Az emberek mégsem hittek az állampártnak.
„Balos” árvák

„Balos” árvák

Két-hárommillió árva magyar választópolgár vár arra, hogy jelentkezzen valaki, valami, aki, ami örökbe fogadná őket, és adna nekik új családot, új hitet, önbizalmat, motivációt, reményt.
Lejönni az Olümposzról

Lejönni az Olümposzról

Orbán Viktor szép lassan kiépítette az NFR-t, azaz a „Nemzeti Függőség Rendszerét”. Ellenzék, tessék elkezdeni a romokon építkezni, és fölmutatni valamit nem csak a saját tábornak.
A demokrácia az értelmiség luxusa

A demokrácia az értelmiség luxusa

Ha valaki abban ringatná magát, hogy az állampárt népszerűsége az elkövetkező gazdasági nehézségek hatására csökkenni fog, az semmit nem tud a magyar társadalomról. Ebben a helyzetben várhatók a kádári lecsendesítéshez hasonló intézkedések.
Népszavazást!

Népszavazást!

Bölcs vezérünk és kormányai szeretik a valódi kérdésekről szóló nemzeti akaratnyilvánításokat elkerülni, de az ellenzék egészének vagy valamely részének jó esély lehetne a feltámadásra, ha ebben a tárgyban referendumot kezdeményezne.
Ellenzéki marketinget!

Ellenzéki marketinget!

A negyedik kétharmad után nyugodtan állíthatjuk, hogy a mai magyar ellenzéknek nincs eladható terméke. Amennyire hátrány a piacképes termék hiánya, annyira előny is lehet, hiszen így az alapoktól kezdve lehet felépíteni a marketinget.
A többi mehet a kukába?

A többi mehet a kukába?

Manapság nem az a cél, hogy ha vásárolok valamit, az engem minél tovább és minél jobb minőségben szolgáljon, á, dehogy! Az a cél, hogy minél előbb romoljon el, minél előbb váljon használhatatlanná.
A bukás

A bukás

Érdemes lenne fontolóra venni az „állampolgári alapfogalmak” című tantárgy bevezetését az iskolákban, még akkor is, ha ez a tanrenden kívül történik. Ennek keretében lehetne beszélgetni a tanulókkal a demokrácia mibenlétéről.
Toborzási hirdetés

Toborzási hirdetés

Talán nem ártana óvatosabban bánni ezzel a nyilvános toborzási módszerrel a nemzetbiztonságnál, nem beszélve arról, hogy ez egyfajta lesajnálásra is okot adó körülmény, amelynek súlyos és káros következményei lehetnek.
Gyurcsány-olvasmány

Gyurcsány-olvasmány

Gyurcsánynak nem most, hanem már az őszödi beszéd kiszivárgása után, de legkésőbb a „sajnálatos októberi események” nyomán ki kellett volna vonulnia a politikából, legalábbis néhány évre. Ha ezt megteszi, akkor Orbánnak nem hullik ölébe a kétharmad.
A Jobbik rögös néppárti útja

A Jobbik rögös néppárti útja

A Jobbik néppárti ajánlata miért nem gyakorolt nagyobb vonzerőt a polgári vagy nemzeti demokrata választókra, a párt miért nem vált valódi konzervatív alternatívává, és az elpártoló régiek helyébe miért nem érkeztek új támogatók?

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Apokalipszis, Eurovízió, cancel culture