„Ha a kormányt és a Fideszt kritizálod, hazaáruló vagy!” (gondolataim Magyar Péter csattanójával)

„Ha a kormányt és a Fideszt kritizálod, hazaáruló vagy!” (gondolataim Magyar Péter csattanójával)

Magyar Péter és társai a Kossuth téren felállított színpadon 2024. április 6-án, Tarr Zoltán református lelkész Nagy Ervin mellett látható. (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelek szerint a Fidesz-médiabirodalom cikkei, a Megafon médiamunkásai és a kormány, valamint a CÖF reklámjai axiómaként égették be százezernyi, talán milliónyi keményvonalas Fidesz-szavazó agyába a cikkem címéül szolgáló tételmondatot. Számos alkalommal találkoztam ehhez hasonló reakciókkal az elmúlt években, és különösen gyakran a legutóbbi hetekben az internetes közösségi oldalak sötét bugyraiba merülve. A politika és a közbeszéd minden színterét áthatja az ilyen jellegű kommunikáció, s ez alól a szűkebb és tágabb baráti és ismeretségi köröm, sőt még a családom sem kivétel.

Mivel similis simili gaudet, egyértelmű, hogy alapvetően a hozzám hasonlóan jobboldali gondolkodásúnak, legalábbis nemzeti elkötelezettségűnek gondolt emberekkel szoktam a felszínes vitánál elmélyültebb eszmecserét folytatni országunk és nemzetünk közéleti kérdéseiről, éppen ezért különösen elborzaszt, ha részükről, azaz általam amúgy értelmesnek és tájékozottnak tartott emberek részéről szembesülök ezzel a fajta, a valódi érvek ütköztetése helyett használt érveléssel, s tudom, ezzel nem vagyok egyedül. Erősen kérdéses, hogy ez a jobboldalinak mondott, fideszes jellegű sajtóban nagy erőkkel terjesztett gyakorlat és 2 bites gondolkodás használ-e a demokráciának, a magyar közéletnek és nem utolsósorban a Fidesz és a kormány gondolkodó emberek általi megítélésének.

Ha nehezményezel bármit, amit a kormány tesz, és kérdéseket teszel fel, a Fidesz-kommunikáció szerint Soros-bérencként gendert akarsz és háborút.

Ha valaki rákérdez, hogy igaz és elfogadható-e, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében valóban érdemtelenül, pusztán nepotizmusból osztják a többnyire busásan jövedelmező, ám szerencsés esetben felelősségteljes döntéseket és alapos szakmai ismereteket követelő pozíciókat, ahogy azt például a Varga Judit–Magyar Péter-vita kapcsán pont maguk a NER és a kormány befolyásos tagjai állítják és sugallják, és nyilvánosan elgondolkodik rajta, jól van-e ez így, akkor a keményvonalas Fidesz- szavazók jelentős része szerint egyértelmű, hogy a kormányt támadja, azaz hazaáruló, és gendert akar, de legalábbis magyar háborús részvételt az ukrán-orosz konfliktusban.

Ha valaki megkérdezi, lehetséges-e, s ha igen, elfogadható-e, hogy a hivatalban lévő igazságügy-miniszter egy hangfelvétel tanúsága szerint tudott arról, hogy az emberek és családok ezreinek életét tönkretevő végrehajtó-maffia a jelek szerint kormányzati szintig elérő tevékenységével kapcsolatos ügyészségi nyomozás folyamán az egyik fő gyanúsítottat a kormány tagjai és/vagy emberei értesítették arról, hogy a bizonyítékgyűjtés részeként ellene titkos nyomozás, lehallgatás folyik, s ugyanez az igazságügy-miniszter ugyanennek a hangfelvételnek tanúsága szerint tud róla, beszél róla, és természetesnek veszi, hogy egyes kormánytagok szabadon bejárnak az ügyészségre, s ott nyomozati anyagok rájuk vonatkozó részeinek törlését, megmásítását kérik, és ez ügyben még a saját államtitkárát is beküldte az ügyészségre, majd azon sajnálkozik, hogy nem minden adatot sikerült töröltetni a főügyésszel…

… nos, aki mindezzel kapcsolatban kérdéseket mer feltenni, az a fideszes keménymag szerint hazaáruló Soros-bérenc, ráadásul a kormány megdöntésére tör, ergo háborút és gendert akar.

A kormánykritikus szakmai érvekkel csak nemzetellenességüket és dollárbalos elkötelezettségüket leplezik – tudja és hirdeti minden keményvonalas fideszes.

Hosszasan lehetne sorolni a kormány és a Fidesz szempontjából kényes témákat, amelyekkel kapcsolatban a kérdéseket feltevő magyar azonnal hazaárulóvá és a dollárbaloldal emberévé válik. Mindez rendkívül kontraproduktív, és egyértelműen rosszat tesz a magyar közéletnek, a demokráciának és nem utolsósorban a Fidesz és a kormány megítélésének. A fenti logika mentén ugyanis nem lehet megkérdőjelezni, hogy teljesen normális és törvényes-e mondjuk Mészáros Lőrinc és körének meggazdagodása, nem juthat senkinek eszébe büntetlenül a Pegasus-ügy, főleg, ha azt valaki botrányosnak tartja, és véleménye szerint az esetleg Varga Judit miniszteri tevékenységének fideszes körökben kötelezően jó megítélését legalábbis árnyalja, és nem lehet arról sem szabadon elmélkedni, vajon miért, kinek a parancsára kapott kegyelmet az erdélyi születésű intézményvezető-helyettes, Kónya Endre.

Nemzetgazdasági szempontból talán ennél is rosszabb, hogy éppen a fentiek miatt jelenleg valójában nem lehet ideológiamentesen, szakmai alapon, környezetvédelmi és egyéb szempontok figyelembe vételével vitát folytatni arról, hogy kellenek-e nekünk valójában az akkumulátorgyárak vagy sem, megéri-e minden esetben a külföldről hazánkba települő multiknak végtelenített adókedvezményeket és egyéb juttatásokat adni, s árt-e ez a magyar kkv-k versenyképességének.

Arról sem szabad vitát kezdeményezni, hogy valóban kell-e nekünk például bármi áron a Budapest-Belgrád vasútvonal, hiszen a kormány már eldöntötte ezeket, s ha valaki mást gondol vagy mást mond, akkor hamar kiderülhet, hogy hazaáruló, aki természetesen gendert és háborút akar. Az sem lehet kétséges, hogy esetleges szakmai vagy gazdasági érveivel egészen biztosan csupán nemzetellenességét és dollárbalos elkötelezettségét akarja elfedni.

Ha a Fidesz táborból jöttél, akkor duplán, ha a NER-ből, akkor triplán vagy áruló – így ítél a tábor.

A magyar kultúra terén hasonlókat tapasztalunk. Ugyanígy járnak azok is, akik esetleg meg merik kérdőjelezni az MCC több száz milliós reprezentációs költségeinek létjogosultságát vagy L. Simon László eltávolításának szakmaiságát, és értelemszerűen arról sem lehet szabadon, zenetörténeti szempontokat figyelembe véve eszmét cserélni, hogy például a zeneelméleti szakértők szerint egyértelműen egyfelvonásosra tervezett Carmina Burana megszakítható-e egy, az intézménynek anyagi szempontból kedvező büfészünet kedvéért.

Ha a fenti kérdéseket ráadásul egy Fidesz-szavazó teszi fel, akkor duplán áruló. Ha belülről, a NER-ből érkezik, mert esetleg megcsömörlött a fentiektől, akkor triplán. A napokban megtudhattuk, hogy ha valaki belső körökből megállapítja, hogy a Petőfi-film, a Most vagy soha minden szempontból rossz lett, és ezt le meri írni egy jobboldali újság publicisztikájában, akkor egyszerűen Júdás, aki legkésőbb húsvétkor úgyis lelepleződik.

A NER által helyzetbe hozott döntéshozók személyének és értékítéletének, cselekedeteinek megkérdőjelezése Pressman sugallata lehet, semmi más – tudhatjuk meg, ha Megafon videókat nézünk.

Egy ilyen közegben büntetlenül azt sem lehet megkérdőjelezni, hogy valójában hatékony-e az a nemzetpolitika, amely elviekben a megmaradást és a gyarapodást célozza, ám a gyakorlatban és a látszólagos eredmények és bizonyos tagadhatatlanul látványos intézkedések ellenére összességében azt eredményezte, hogy a rendszerváltás óta eltelt 3 évtizedben például az erdélyi magyarság létszáma megfeleződött, és a többi hazánktól elcsatolt területen sem jobb a helyzet. Ha valakit érdekel, hogy a hivatalos Fidesz- és kormánykommunikáció szerint korábban sosem látott fejlődési pályán lévő Magyarországot miért hagyták el a fiatalok korábban sosem látott tömegei például 2023-ban, nyilvánvalóan kilátástalannak ítélve nem csupán jelenüket, hanem jövőjüket is, ugyan mi más lehetne, mint hazaáruló Soros-bérenc?!

Ha szeretné megvizsgálni, hogy amennyiben a családtámogatási rendszer és a csok valóban világszerte példátlanul sikeres, ahogy azt a kormány állítja, akkor hogyan lehet, hogy a gyermekvállalási kedv és a születési ráta régen látott mélységekbe zuhant, nyilvánvalóan akkor is a genderlobbi és Pressman guruló dollárokkal fizetett balos ügynöke. Nem lehet tehát szabadon diskurzust folytatni arról sem a nemzetpolitika kérdéseiben, sem a fentebb megjelölt területeken, hogy min kell változtatni, javítani a haza érdekében, és nem szabad a hazaárulás vádja nélkül megkérdőjelezni bizonyos, a NER által pozícióba hozott döntéshozók alkalmasságát, mert aki így cselekszik, minimum hazaáruló és Gyurcsány-bérenc, de legalábbis Pressman embere. Hogy el ne felejtsem: háborút és gendert akar, természetesen.

(Elhiszem, hogy Ön, kedves olvasóm, már piszkosul unja a rengeteg dollár-baloldalozásomat és sorosozásomat, valamint pressmanozásomat, valamint a háborút akaró hazaárulók sorozatos említését, de gondoljon vissza rá: nem ezzel találkozik nap mint nap több tucatszor, ha például youtube-videókat néz vagy csak felmegy a Facebook-oldalára?)

Ha már nem Gyurcsány lesz az egyetlen számottevő ellenzéki vezér, hamar véget érhet a Fidesz kegyelmi állapota és többsége.

Hogy ez a megbélyegző, a nemzet és a haza iránt elkötelezett, ám a Fidesz és a kormány tevékenységével kapcsolatban esetleg kérdéseket és kételyeket megfogalmazó emberek tömegeit vérig sértő és alázó, végtelenül ostoba kommunikáció idáig sikerrel működhetett, az elsősorban az ellenzéknek volt köszönhető. Mivel tagadhatatlan tény, hogy a rendszerváltás óta eltelt több mint 3 évtizedben a mai napig sem jött létre nemzeti baloldal, a jelentősebb jobboldali pártokat pedig a Fidesz sikerrel magába olvasztotta, a nemzeti, szerencsés esetben keresztyén-keresztény gondolkodású szavazópolgárok már nagyon hosszú ideje nyilvánvalóan nem szavazhattak másra, mint a Fideszre.

Ez a Fidesz szempontjából nézve kegyelmi állapotnak tekinthető idill azonban nyomban véget érhet, ha már nem Gyurcsány és Dobrev fogja vezetni az ellenzéket. Amint megjelenik egy olyan erő a politikai színpadon, amely elfogadható lehet e szívből-lélekből jobboldali és hazafias gondolkodású, ám a Fideszből a leírtak miatt kiábrándult szavazóknak, nemcsak a kétharmad válhat bizonytalanná, hanem a kormányalakításhoz esetleg elegendő sima parlamenti többség is.

Ezek az emberek nem háborút és gendert akarnak, hanem válaszokat a jogos kérdéseikre és megfelelő embereket a megfelelő helyekre.

A NER, a Fidesz és a Megafon eddig működő, ám mára már egyértelműen kontraproduktívvá váló propagandájával ellentétben ezek a Fidesszel szemben számos okból kritikussá váló emberek szívből utálják Gyurcsányt és a kommunistákat, s természetesen nem a szívük csücske Soros György sem. Az ellentétes híresztelésekkel szemben véletlenül sem háborút akarnak, és nem is gendert, hanem csupán érdemi választ választ a kérdéseikre, valamint megfelelő embereket a megfelelő helyekre.

Bár a Nézőpont Intézet szerint minden egyes Fidesz-szavazó kősziklaként áll a pártja mellett, a válaszok hiánya és a hazaárulózás sokakat egy új erőhöz terelhet.

Könnyen elképzelhető, hogy a gondolkodó, ám a jelzett témákkal kapcsolatban jogos kérdéseket megfogalmazó Fidesz-szavazókat az érdemi válaszok hiánya és a bicskanyitogató folyamatos hazaárulózás arra fogja ösztönözni, hogy amennyiben a Fidesztől nem kapnak érdemi és elfogadható válaszokat, azokat majd mástól kérjék, és adott esetben az új, a szemünk előtt formálódó, talán számukra is elfogadható politikai erőre szavazzanak. Ha a rengeteg sértett egykori fideszesre is gondolunk, igen jelentős tömeggel kell számolni, bármit is mond a fideszes szavazók rendíthetetlenségéről például a Nézőpont intézet napokban publikált közvélemény-kutatása.

Bár számos cikk az ellenkezőjét akarta elhitetni velünk, az április 6-i rendezvényen rengeteg fideszes és a Fidesztől jobbra álló magyar ember vett részt.

A Magyar Péter által fémjelzett április 6-ai rendezvényen ugyanis rengeteg fideszes és eddig a Fidesz-re szavazó ember vett részt. Annak ellenére így van ez, hogy például a Mandiner újságírói „hiába kerestük, nem találtunk fideszeseket Magyar Péter tüntetésén” címmel tettek közzé tudósítást még aznap este. Vagy nem keresték eléggé, vagy nem akarták észrevenni őket. Számos, az interneten jelenleg is elérhető helyszíni riportban sok jelenlévő készséggel nyilatkozott arról, hogy eddig bizony ők Fidesz-szavazók voltak, ám a továbbiakban közel sem valószínű, hogy így lesz.

Noha április 6-án nem tartózkodtam Budapesten, aznap és azóta már öt fideszes barátom hívott fel, hogy tájékoztassanak róla, milyen benyomásaik voltak a rendezvényről, amelyen részt vettek, és saját elmondásuk szerint ott sok fideszes ismerőssel, baráttal és rokonnal találkoztak, még olyanokkal is, akikről ezt nem feltétlenül gondolták volna. A neten bőséggel fellelhető videókat és fényképeket áttekintve egyértelműnek tűnik, hogy rengeteg olyan résztvevő is volt, akik a Fidesztől jobbra helyezkednek el a politikai palettán, és ezt ruházatukkal, valamint nyilvánosan felvállalt szimbólumrendszerükkel, adott esetben nyilatkozataikkal sem titkolták. Magyar Péter Facebook-posztjaihoz ezrek (SIC!) szólnak hozzá, akik nem rejtik véka alá, hogy eddig bizony a Fideszre szavaztak, de soha többet.

Ha a Fidesz nyerni akar a közelgő választásokon, fontos mindezzel számot vetni, és talán azt is érdemes lenne végiggondolni, hogy a Magyar Péter elleni rendkívül erőteljes és gyakran nevetségessé váló karaktergyilkossági kísérlet még azokat is az ő pártjára állíthatja, akik eddig egyáltalán nem foglalkoztak a politikával, és adott esetben el sem mentek szavazni. Aki mást mond, az valójában a Fidesz ellensége, akkor is, ha adott esetben nem tud róla.

P.s., avagy csattanó, egyenesen Magyar Pétertől

Cikkem megírása után tette közzé Magyar Péter a Facebook-oldalán Gulyás Gergelyhez írott nyílt levelét, „sorvezetőként a mai kormányinfóhoz”. Ebben rögzíti, hogy:
„1. Nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen. Jómagam valóban aggódom a kárpátaljai magyarságért és minden diplomáciai erőfeszítést támogatok, amely akár az életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít.”
2.: Nem vagyok és nem is leszek baloldali. Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod, miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét.
3.) … Fontosnak tartom az illegális migráció elleni küzdelmet és egy szigorú uniós migrációs politika kialakítását. „
Magyar Péternek ez eddig a legnépszerűbb posztja. A követői közül alig egy óra alatt több mint 16000 (tizenhatezer!) ember tetszikelte, „lájkolta” és kommentálta. Mindez tagadhatatlanul cáfolja a megafonosok és a Fidesz-propaganda állítását, mely szerint a követői baloldaliak, akik háborút akarnak és migrációt. Ha így lenne, a benne bízók tömegesen háborodtak volna fel Magyar idézett kijelentésein.

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját