Baleset történt a komáromi akkugyárban, több embert kórházba szállítottak

Baleset történt a komáromi akkugyárban, több embert kórházba szállítottak

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A GranTV tudósítása szerint vasárnap este több sérültet kórházba szállítottak a komáromi SK Batteries akkumulátorgyárból, mert a gyártás során hidrogén-cianid kerülhetett a levegőbe – írja az LMP lapunknak eljuttatott közleményében. Az ellenzéki párt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

A Telex is úgy értesült több forrásból, hogy szúrós szag terjedt a levegőben és több dolgozó fejfájásra panaszkodott vasárnap este a komáromi gyárban. Ezért a dolgozókat, vagy legalábbis egy részüket kiterelték a gyárból. A Kiálltunk Ácsért civil szervezet azt írta a portálnak: „A gyárból mentők viszik el az embereket sziréna nélkül, kivonult a rendőrség és a katasztrófavédelem, a dolgozókat kiterelték a gyár előtti parkolóba. A gyár körül szúrós szagú a levegő, irritálja a szemet és a torkot.” A Facebookra több olyan videó is felkerült, amin a gyár épülete előtt áll egy sor mentőautó, több rendőrautó, és több tucat munkás. A helyiek körében elterjedt, hogy az üzemben veszélyes vegyi anyag szivárgott. Az SK és a Komárom-Esztergom megyei rendőrség a cikk megjelenéséig nem válaszolt a portál kérdéseire. Reagált viszont a megyei katasztrófavédelem, amely szerint mobil labor méréseket végeztek az üzem területén, és határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség. 

Az LMP közleményében emlékeztet: nem ez az első alkalom, hogy ebben a gyárban baleset történik, és egyre gyakoribbak az akkumulátorgyártó és feldolgozó üzemek körül az ilyen esetek, ezért is tartja elhibázottnak azt a kormányzati törekvést, hogy Magyarországon még több, veszélyes anyagokkal dolgozó gyár épüljön. Ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy kiderüljön, mi is történt valójában, továbbá feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, annak érdekében, hogy kiderüljön: kinek a mulasztása miatt történt ismét baleset a komáromi akkumulátorgyárban.